Презентація наукового видання

11 вересня 2015 року у м.Ланівці за участю голови обласної ради Василя Хомінця, завідувача кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва ТНТУ ім.І.Пулюя професора Богдана Андрушківа відбулося засідання круглого столу та презентація наукового видання за співавторства науковців університету під назвою: «Наш завтрашній день. Пошук шляхів управління розвитком області».

У засіданні взяли участь керівники району, господарники, представники широкої громадськості. В рамках круглого столу відбулася обговорення концепції науково-технічної програми: «Нова економіка Тернопільської області» та Концептуальних основ економічної програми виходу України з кризи у постконфліктний період. Над програмою працювали науковці ТНТУ, працівники обласної ради, аспіранти та магістри.

Учасники засідання відвідали окремі господарські об’єкти, намітили шляхи їх модернізації, вирішення проблем фінансування тощо.

Василь Хомінець наголосив, що Тернопільська обласна рада разом з громадою пройшла складні часи боротьби з тоталітарним режимом. «Останні два роки були роками випробувань,— зазначив Василь Хомінець. — Обласна рада робила усе, щоб тримати ситуацію в області під контролем під час Революції гідності, була з народом та підтримувала його прагнення змінити нашу державу. І нині, у час економічних та воєнних викликів, перед владою та громадою стоять багато різних питань, які невідкладно потрібно вирішувати. Потрібно мати чітко сплановані кроки: як далі спільно житимемо у поствоєнний період, як підніматимемо економіку та соціальну сферу. У цій книзі — пошук шляхів вирішення актуальних проблем управління розвитком області в умовах підготовки України до вступу асоційованим членом ЄС. Це реальні кроки, які мають під собою інноваційну компоненту та, що важливо, – комплексність».

Богдан Андрушків зупинився на короткому аналізі концепції комплексної науково-технічної програми «Нова економіка Тернопільської області» та ресурсних резервах Тернопільщини та України загалом, які повинні у подальшому бути активізовані пожвавленням виробництва та сталого розвитку області.

У процесі дискусії були висловлені пропозиції щодо активізації розвитку господарського комплексу району.

За інформацією прес-служби Тернопільської обласної ради