Тернопільські політехніки писали диктант національної єдності

У понеділок, 9 листопада 2015 року, у День української писемності та мови (відзначаємо указом президента з 1997 року на честь Нестора Літописця), студенти та співробітники Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя перевіряли свої знання з орфографії та пунктуації. Майже три десятки технарів у читальній залі науково-технічної бібліотеки університету писали Всеукраїнський диктант національної єдності, який звучав у прямому ефірі Українського радіо.

Тернопільські політехніки переконані, що такі акції водночас об’єднують і випробовують, дають змогу перевірити себе, спонукають вивчати рідну мову, любити й послуговуватися нею, тому охоче завітали на написання диктанту.

Цьогорічний диктант національної єдності є ювілейним — 15-им і писали його не лише в Україні, а й у різних куточках світу.

Пряма трансляція спецпроекту розпочалася о 10 годині 10 хвилин і проходила на Першому Національному телеканалі Украї­ни («UA: Перший»), а також на Першому каналі (УР-1) та на каналі «Культура» (УР-3) Українського радіо. Написання радіодиктанту розпочалося об 11-й годині. Текст диктував педагог, лінгвіст, радіоведучий, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Цьогорічний текст був про історію написання диктантів із давнини і до сьогодні.

Ті, хто не встиг написати радіодиктант національної єдності у режимі онлайн, можуть знайти на сайті «Українського радіо» звуковий файл тексту(http://nrcu.gov.ua/images/ckeditor/files/Sound/-%20%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D1%96%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82_09-11-15.mp3).

Результати радіодиктанту будуть відомі і оприлюднені наприкінці листопада – на початку грудня.