Магістри-управлінці освоюють виробничий менеджмент, інноваційну діяльність та підприємництво

4 листопада 2015 року магістри та викладачі кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва відвідали ТОВ «СЕ Борднетце-Україна», одне з провідних на національному ринку підприємств з іноземним капіталом, яке виготовляє кабельно-провідникову продукцію для автомобілів Volkswagen та Audi.

Старший фахівець відділу персоналу Гребеняк Мар’яна ознайомила студентів з історією створення та розвитку підприємства, з його філософію та цілями, а також з менеджмент-інноваціями даного підприємства.

На сьогоднішній день на досліджуваному підприємстві працює більше трьох з половиною тисяч працівників і ця цифра буде неухильно зростати, адже навчання висококваліфікованих фахівців і створення хороших умов праці є пріоритетними для ТОВ «СЕ Борднетце-Україна».

Упродовж десятків років фірма виготовляє кабельні мережі до таких марок автомобілів, як Volkswagen, Golf, Passat, Polo. Також підприємство є системним розробником і постачальником для автомобілів Skoda, Seat, Audi.

Бачення підприємства — стати найефективнішим та найекономнішим підприємством в групі підприємств SEBN. Відповідно до цього бачення місією підприємства є: «з клієнтом в центрі, а також найкращими продуктами і процесами, гарантуємо наш ріст у майбутньому» … «успіх вимірюємо задоволенням клієнтів, ростом і якістю результату нашої праці».

Задля реалізації поставлених цілей та стратегій на підприємстві сформована відповідна філософія — SWS WAY політика, яка виражає основні принципи діяльності та ставлення до роботи, а саме: удосконалювати виробництво, розвивати персонал та розвивати персонал через комунікації.

Вагомою складовою в системі управління підприємством є менеджмент ідей. Керівництво підприємства заохочує та стимулює продукування та використання ідей персоналу. Свою ідею кожен працівник може подати через електронну систему Lotus Notes або заповнивши формуляр, котрий разом із інформаційними скриньками знаходиться біля робочих місць на виробництві.

В ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» система менеджменту функціонує на засадах японської філософії Ріка Ріка. Окрім того, в ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» реалізується японська стратегія «постійного вдосконалення» — Kaizen.

Майбутні менеджери відвідали виробничі приміщення, ознайомилися з виробничими процесами, які проходять на підприємстві, а також отримали інформацію про можливості працевлаштування після завершення навчання та набуття статусу дипломованого менеджера.

Керівник прес-центру кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва доц. Владимир О. М.