Лекція з правових питань

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 р. № 871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права» та наказу ректора ТНТУ від 20 листопада 2015 р. №4/7-806 «Про затвердження плану заходів в ТНТУ з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права» 30 листопада 2015 року у читальному залі науково-технічної бібліотеки університету відбулася зустріч науково-педагогічних працівників та студентів 2 курсу факультету комп'ютерних технологій з представниками Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області — завідувачем сектору правової освіти Ткачук Діаною Анатоліївною, заступником начальника управління з питань державної реєстрації Чепурко Ольгою Василівною, головним державним виконавцем відділу примусового виконання судових рішень Санжарою Олександром Михайловичем.

Під час зустрічі працівники юстиції ознайомили студентів з нормативно-правовою базою, історією та сучасною структурою органів юстиції, відбувся обмін думками щодо перспектив правової реформи в державі, профілактики адміністративних та цивільно-правових правопорушень.

Заступник начальника управління з питань державної реєстрації Чепурко Ольга Василівна наголосила, що для того, щоб мінімізувати та усунути корупційні правопорушення, у квітні цього року Мінюстом було створено електронні сервіси, які дозволяють отримати ключові документи онлайн. Наприклад, зареєструвати бізнес (за модельним статутом), отримати інформацію про нерухомість, витяг про компанію, або довідку чи виписку з актів реєстрації цивільного стану та ін.

На завершення своїх виступів фахівці державних органів юстиції відповіли на запитання присутніх.