Університет у рейтингах

Показником авторитету та успішності українських вузів сьогодні сміливо можна вважати місце університету у національних та світових міжнародних рейтингах вищих навчальних закладів. Кожен з рейтингів використовує свою систему оцінювання вишу, що базується на низці критеріїв: від кількісних показників (загальна чисельна кількість студентів/працівників) до академічної репутації вузу (що визначається шляхом опитування контингенту експертів та роботодавців).

Нещодавно інтернет-портал «Слово і Діло»(http://www.slovoidilo.ua/2016/06/03/infografika/suspilstvo/vstupna-kampaniya-2016-rejtynh-vyshiv-ukrayiny-za-mistamy) опублікував консолідований рейтинг Міносвіти, зведений на основі думок трьох експертних груп: («Топ-200 Україна», Scorpus, «Вебометрикс»), які дали оцінку вишам України за різними критеріями — від висновків академічного співтовариства й кількості цитувань наукових публікацій до активності веб-сайтів ВНЗ. Консолідований рейтинг складений за підсумками 2015 року, включив у себе 286 навчальних закладів з усіх регіонів країни.

Так, у зазначеному рейтингу Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя посів сімнадцяте місце. У порівнянні з аналогічним рейтингом 2014 року університет поліпшив свій загальний результат на 4 бали (з 21 місця до 17 місця). За результатами консолідованого рейтингу кращих вузів західного регіону України у 2015 році наш університет посів п'яте місце.

Детальніше ознайомитися із статтею можна тут: Вступна кампанія-2016: рейтинг вишів України за містами(http://www.slovoidilo.ua/2016/06/03/infografika/suspilstvo/vstupna-kampaniya-2016-rejtynh-vyshiv-ukrayiny-za-mistamy).