В очікуванні таїни Різдва

Приємна мистецька подія відбулася 15 грудня 2016 року у читальній залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ ім. І. Пулюя. Тернопільські політехніки провели святкове дійство «Очікування Різдва». Організатором заходу виступив відділ у справах молоді та зв'язків з громадськістю.

Для глядачів колядували та щедрували учасники ансамблю «Гармонія» Тернопільської гімназії імені Івана Франка, студенти вишу — Оксана Приведа, Дмитро Павлюк, Уляна Митник, Соломія Матуняк, Роман Ларіоник, Тарас Скуржанський, англомовний дует Еммануела і Блессінг, Адріана Гарматюк. У виконанні гімназистів та студентів прозвучали чарівні різдвяні мелодії: «Нині радість нам усім», «Мирне Різдво», «Прилетіли ангелята», «На Різдво Христове», «Бог ся рождає», «Пречиста Діва», «Небо і земля», «Тиха ніч», «Білий сніг» та інші.

Усіх присутніх з прийдешніми святами привітали ректор університету професор Петро Ясній, начальник відділу у справах молоді та зв'язків з громадськістю Оксана Децик, а також духовний капелан отець Ярослав Шевчук. Разом із щирими словами вітань Петро Володимирович подякував співробітникам та студентам університету за плідну професійну співпрацю та висловив сподівання на те, що технічний виш і надалі впевнено і динамічно розвиватиметься у напрямку навчальної, науково-дослідної та культурно-просвітницької діяльності.

Правду кажуть – очікування свята завжди трепетніше і незабутніше за саме свято. Тому звертаючись до присутніх отець Ярослав Шевчук зазначив: «Передсмак Різдва — це те, що нас готує до свята, власне саме приготування таке ж важливе, як і свято. У церковній традиції, зокрема й українській, завжди до приготування великих свят передує багато заходів. Перед великим торжеством Різдва Христового ми також маємо цей особливий період — час посту і час духовного зросту, час особливого відчуття цього свята. Це відчуття ми маємо і сьогодні, в цьому залі, де зібрались, ті хто хоче розділити різдвяний настрій зі своїми друзями і колегами, колядуючи, віншуючи, бажаючи один одному добра та щедрих Божих ласк».

Побажання здоров’я, щастя, здійснення світлих надій та мрій стали лейтмотивом концертної програми. Мистецька імпреза подарувала усім радість наближення свята, гарний настрій та затишну атмосферу.

Усіх присутніх у залі пригощали печивом та цукерками від студентської профспілки університету.