Відкриття бюста Івана Пулюя

Нещодавно ректор університету професор Петро Ясній взяв участь в урочистій церемонії відкриття бюста Івана Пулюя в Гусятинському коледжі ТНТУ ім. І. Пулюя, яке було приурочене 30-річчю від дня створення навчального закладу та 172-ій річниці від дня народження видатного вченого і винахідника.

Урочисто відкривали бюст всесвітньо відомому уродженцю Гусятинщини директор коледжу К.В. Зеленський та ректор технічного вишу П.В. Ясній. Опісля священик провів освячення бюста Івана Пулюя. Чимало мешканців містечка та представників гусятинської громади завітало на церемонію відкриття.

У вступному слові директор коледжу К.В. Зеленський розкрив учасникам заходу ідею встановлення у коледжі бюста Івана Пулюя, чиє ім'я носить Тернопільський національний технічний університет, а також закцентував увагу присутніх на важливих здобутках Івана Пулюя як українського та австро-угорського фізика і електротехніка, винахідника, публіциста, перекладача Біблії українською мовою.

Також цього дня з нагоди 30-річного ювілею коледжу ректор Петро Ясній відзначив працівників та студентів за багаторічну сумлінну і творчу працю, за успіхи у навчанні та вихованні студентської молоді. Нагороди Міністерства освіти і науки України П.В. Ясній вручив: нагрудний знак «Василь Сухомлинський» — викладачам Н.В. Оляніній та Н.М. Ойойко, нагрудний знак «Відмінник освіти» — викладачу М.І. Палагуті, Подяку Міністерства освіти і науки України — заступнику директора з навчальної роботи В.З. Гудю, заступнику директора з адміністративно-господарської роботи Л.П. Біленькому, головному бухгалтеру Н.М. Корніцькій. Грамоти Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя отримали: В.О. Бойчук, Т.А. Зеленська, О.В. Молодецька, А.Й. Романюк, С.Г. Синишина, Т.І. Коча, Л.В. Шепетюк та студенти А.М. Хома (голова студентської ради) і О.М. Бернадіна (стипендіат Стипендії Президента України).

Під час свого візиту до Гусятинського коледжу ректор оглянув та високо оцінив виставки науково-технічної творчості викладачів та студентів, виставку народної творчості працівників та особисту виставку-колекцію ляльок викладача Л.О. Трач.