Зимова школа педагогічної майстерності в рамках проекту Британської Ради

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя продовжує співпрацювати з Британською Радою в Україні в рамках проекту «Англійська мова для університетів». З 8 по 13 лютого викладачі університету взяли участь у Зимовій школі педагогічної майстерності у м. Києві.

Головною метою заходу став професійний розвиток викладачів, ознайомлення із сучасними підходами до викладання англійської мови у вищих навчальних закладах. Учасників було поділено на групи, які зосередилися на розгляді трьох різних аспектів: англійська для спеціальних цілей, англійська для академічних цілей та англійська як засіб викладання. Представники ТНТУ працювали у трьох групах, зокрема:

ATE (Academic Teaching Excellence)

  • Марія Стадник, асистент кафедри комп’ютерних наук факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії;

EAP (English for Academic Purposes)

  • Ліліана Джиджора, старший викладач кафедри української та іноземних мов факультету по роботі з іноземними студентами;

CiVELT: Essentials

  • Жанна Баб’як, доцент кафедри української та іноземних мов факультету по роботі з іноземними студентами;
  • Ганна Процик, викладач кафедри української та іноземних мов факультету по роботі з іноземними студентами;
  • Анна Пікалова, викладач кафедри української та іноземних мов факультету по роботі з іноземними студентами;
  • Людмила Мороз, викладач Центру іноземних мов, інспектор деканату факультету по роботі з іноземними студентами.

В рамках проекту «Англійська мова для університетів» старший викладач кафедри української та іноземних мов Олеся Штанюк пройшла курс “Professional Award in Teacher Development”.

Також старший викладач кафедри української та іноземних мов Ліліана Джиджора взяла участь у Симпозіумі для завідувачів кафедр і викладачів англійської мови професійного спрямування.

Зимова школа педагогічної майстерності була найбільшою школою професійної майстерності в історії проекту. В ній взяли участь 145 учасників із 15 вишів. Під час події університетські лектори, які проводять заняття англійською мовою, викладачі англійської мови професійного спрямування та англійської мови для академічних цілей обговорили інноваційні методи у вищій освіті. Навчання відбувалося у теплій дружній атмосфері та супроводжувалося обміном досвідом між викладачами різних ВНЗ України.

Висловлюємо щиру подяку за організацію тренінгу менеджеру проекту Жанні Севастьяновій та координатору проекту Надії Удовій.