«Війна роботів» принесла перемогу команді студентів ТНТУ

Вітаємо команду студентів кафедри приладів і контрольно-вимірювальних систем із зайнятим 3 місцем на міжнародних змаганнях з робототехніки, які проводилися 14 - 16 вересня 2018 року в Одеському національного політехнічному університеті і були присвячені 100-річчю цього навчального закладу.

Змагалися за перемогу Смолюх Іван (гр. РІм-51), Батюк Віталій (гр. РНм-51), Камуля Павло (гр. РНм-51) та керівник команди — ст. викладач кафедри приладів і контрольно-вимірювальних систем к.т.н. Стрембіцький Михайло.

Наші студенти презентували свої розробки разом із 18-ма студентськими командами з України, Німеччини, Польщі, Болгарії та Білорусі. Втім, тернопільські політехніки вразили унікальною розробкою автомобіля-робота, значна частина деталей якого була надрукована на 3D-принтері.

Оснащений навігаційними сенсорами і керований розробленим мікроконтролерним блоком та спеціальним програмним забезпеченням, мобільний робот успішно виконав завдання конкурсу та оминув усі перешкоди, адже проїхати потрібно було 10 кіл (майже 500м) складною трасою із кутами повороту під 90 градусів та кутами підйому і спуску біля 15 градусів.

Наступного разу на трасу «розумних роботів» уже зведе Кубок «Львівської політехніки». Бажаємо нашій команді успіхів у подальшому вдосконаленні апаратно-програмних засобів робо-автомобіля та нових перемог.

Автономна машинка готова до змагань. Підготовка до заїзду
Привітання від організатора, заступника директора Інституту комп’ютерних систем ОНПУ Блінова Ігора Павловича.
Нагородження: грамота, медаль, сертифікати