Конкурс щодо обрання членів Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій

29 січня 2019 року Ідентифікаційний комітет з питань науки оголосив конкурс щодо обрання членів Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій.

Склад Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій формується з учених, які представляють наукову спільноту, є науковими лідерами, мають визначні наукові здобутки, бездоганну наукову репутацію та довіру в науковому середовищі.

Кандидатів у члени комітету можуть висувати вчені ради наукових установ, вишів, інші наукові організації чи підрозділи, групи вчених. Водночас самовисування не передбачене.

Учасники конкурсу повинні відповідати таким Кваліфікаційним вимогам(https://mon.gov.ua/storage/app/media/komitet-z-pytan-nauky/2019/02/01/3-kvalifikatsiyni-vimogi-do-chlena-naukovogo-komitetu.pdf).

Перелік документів необхідних для участі в конкурсі:

  • витяг з протоколу засідання вченої ради щодо висунення кандидата з обґрунтуванням його відповідності оприлюдненим кваліфікаційним вимогам до кандидатів і його компетентності за напрямом (напрямами) наукової і науково-технічної діяльності, який (які) він має представляти;
  • заяву кандидата із згодою на участь у конкурсі, адресовану на ім’я голови Ідентифікаційного комітету;
  • анкету кандидата за формою, затвердженою рішенням Ідентифікаційного комітету з питань науки (Протокол від 20 січня 2017 р. № 2/17); ( Анкета англійська версія(https://mon.gov.ua/storage/app/media/komitet-z-pytan-nauky/2019/02/01/7-anketa-kandidata-u-chleni-enaukovogo-komitetu-angl.pdf). Анкета українська версія(https://mon.gov.ua/storage/app/media/komitet-z-pytan-nauky/2019/02/01/6-anketa-kandidata-u-chleni-naukovogo-komitetu-ukr.pdf))
  • список вибраних кандидатом основних публікацій та (або) патентів (власних або за його участю) з напряму (напрямів) наукової і науково-технічної діяльності, який (які) він має репрезентувати в Науковому комітеті (не більше 15);
  • копію паспорта громадянина України;
  • копії документів про вищу освіту, про присудження кандидату найвищого наукового ступеня, найвищого вченого звання;
  • дві рекомендації від науковців, працівників наукового чи науково-виробничого сектору, які є представниками напряму (напрямів) наукової і науково-технічної діяльності, який (які) представлятиме в Науковому комітеті кандидат, та котрі особисто знають кандидата, але не підпорядковані йому, не є співавторами його наукових праць, не мають і не мали з ним спільного бізнесу, інших форм спільної діяльності та (або) спільної власності чи конфлікту інтересів, не працюють в одній науковій установі, об’єднанні наукових установ, підрозділі вищого навчального закладу та не є близькими особами згідно із Законом України «Про запобігання корупції»;
  • перелік основних проектів, у яких кандидат брав участь як учасник або керівник;
  • інформацію про участь за останні п’ять років у міжнародних наукових проектах та досвід керівництва такими проектами, участь у міжнародних конференціях, симпозіумах, наукових експедиціях тощо;
  • письмову згоду кандидата на обробку персональних даних(https://mon.gov.ua/storage/app/media/komitet-z-pytan-nauky/2019/02/01/dodatok-8-zgoda-na-obrobku-personalnikh-danikh.pdf) за формою, затвердженою рішенням Ідентифікаційного комітету з питань науки (Протокол від 20 січня 2017 р. № 2/17).

Детальні умови участі в конкурсі за посиланням Конкурс(https://mon.gov.ua/ua/nauka/nauka/identifikacijnij-komitet-z-pitan-nauki/konkurs-shodo-obrannya-chleniv-naukovogo-komitetu-nacionalnoyi-radi-z-pitan-rozvitku-nauki-i-tehnologij)

Податися на конкурс можна до 14 березня включно. Оголосити результати планують на початку травня.