Волонтер із США відвідала старовинне місто Бережани та музей Богдана Лепкого

Волонтер Американського Корпусу Миру Рейчел Брейже, яка допомагає студентам та викладачам нашого університету опановувати англійську мову, побувала у Бережанах, старовинному містечку Тернопільської області. Під час поїздки волонтера супроводжувала Наталія Гавдида — доцент кафедри української та іноземних мов, лепкознавець, лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені братів Богдана та Левка Лепких.

Волонтери зі США зазвичай глибоко цікавляться історією та культурою України, тому мета поїздки полягала в тому, щоби познайомити гостю з далекого штату Техас із життєвою та творчою долею одного з найвизначніших українців минулого століття — Богдана Лепкого, — а також творчим доробком неординарного київського гурту «Хорея Козацька», який приїхав у той день у Бережани з концертом.

Екскурсію у музеї Богдана Лепкого для Рейчел Брейже провела завідувач відділу Наталя Стрілець. Науковець цікаво та доступно розповіла про непросту життєву долю українського культурного діяча, ознайомила із експозицією музею, привернувши увагу до першодруків та картин Богдана Лепкого, які, на жаль, не відомі широкому загалу українців. Зворушена гостя залишила відгук двома мовами (англійською та українською) у книзі почесних відвідувачів музею.