Чергове засідання вченої ради університету відвідав засновник і науковий керівник Інституту проблем штучного інтелекту МОН та НАН України Анатолій Шевченко

19 лютого 2019 року в університеті провели чергове засідання вченої ради за участю відомого науковця Анатолія Шевченка.

Захід розпочався з розгляду порядку денного, під час якого академічна спільнота проголосувала за висунення наукової роботи колективу авторів Лупенка С.А. , Митника М.М., Кунанець Н.Е., Пасічника В.В, Павлова О.А., Любчика Л.М., Катренка А.В., Годлевського М.Д., Глибовця М.М. «Комплекс освітніх, наукових та методичних україномовних видань як інноваційний інструмент підготовки її фахівців на основі компетентнісного підходу» на здобуття Державної премії України у галузі освіти та включення проф. Стухляка П.Д. до складу колективу авторів наукової роботи «Створення полімерних матеріалів та конструкцій з них під дією фізичних полів» на здобуття Державної премії в галузі науки і техніки.

Із доповіддю на тему «Про співпрацю в галузі ІТ та духовно-патріотичного виховання молоді» виступив гість заходу — директор Інституту проблем штучного інтелекту МОНУ і НАНУ Шевченко Анатолій Іванович. Ним та ректором університету проф. Петром Яснієм була підписана угода про співпрацю між ТНТУ та Інститутом проблем штучного інтелекту МОНУ і НАНУ.

Пріоритетним для вченої ради також стало затвердження Проекту ухвали за результатами підсумкової атестації здобувачів вищої освіти у 2018 році, з якими ознайомив перший проректор Митник М.М. Останній наголосив на важливості продовжити роботу щодо збільшення кількості дипломних проектів (робіт), які виконуються на замовлення підприємств та установ, а також запропонував започаткувати конкурс проектів кращих дипломних робіт.

Крім цього, вчена рада затвердила кошторис доходів та видатків університету на 2019 рік та ряд положень, зокрема Положення про військово-обліковий сектор ТНТУ ім. І.Пулюя, Положення про Центр Індо-Європейської фундації ТНТУ ім. І.Пулюя, Положення про Центр міжнародної освіти, а також затверджені зміни до Положення про стипендіальне забезпечення і порядок призначення стипендій студентам, аспірантам і докторантам ТНТУ ім.І.Пулюя та до Положення про рейтинг факультетів і кафедр ТНТУ ім. І.Пулюя.