Тернопільські політехніки показали свої винаходи на Arduino Day 2019

Уперше «Arduino Day» святкували в Тернополі минулоріч у травні. Цього року День Ардуіно (#ArduinoD19_Ternopil) відзначили 16 березня 2019 року у «Центрі науки Тернополя».

«Наша місія — збудувати мости співпраці і надати спільний простір для всіх Arduino-мейкерів у Тернополі, районі та області. У вік інформаційних технологій роботи та »розумні« речі — це близьке майбутнє. Ми заохочуємо молодь до технічної творчості та обрання нових перспективних професій», — прокоментували координатори події доценти кафедр ТНТУ Олег Назаревич та Юрій Лещишин.

Учасники свята побували на цікавих майстер-класах і отримали сертифікати про їх проходження, заслухали доповіді досвідчених розробників та почули консультації експертів. Зокрема, вони побачили корисні розробки: «Автономна розумна теплиця (Automated Greenhouse)», «Інформаційна технологія екомоніторингу (IoT та екосистема)», «Інтерактивний наплічник», «Розумний будинок», «Сигналізація за допомогою лазерів», «Система спортивного хронометражу», «Система автоматичного освітлення», «Дистанційно керований автомобіль», «Back engineering та Ардуіно проекти», які легко можна застосовувати вдома, в офісах, на подіях. Присутні дізналися про практичне застосування для Smart City, Smart House та Smart Agro, а обплетений дротами велосипед, підсвітлений світлодіодними стрічками, який розробив Павло Романишин, студент ТНТУ, незмінно привертав їхню увагу.

Багато призів від спонсорів події потішили гостей. Учасникам дарували ардуіно-набори, горнятка, пам'ятні сувеніри. Ви також можете замовити один із сувенірів, заповнивши форму: #ArduinoD19_Ternopil(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfg7orRZYUV1SrRLIuhYRY9Ojho83qTC2j1NXmPueYFa19j5Q/viewform)

Нагадаємо, організаторами свята виступили Тернопільська міська рада, ГО «Центр науки Тернополя», Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Технічний коледж ТНТУ ім.І.Пулюя, Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола, Тернопільська міська станція юних техніків.