Науковці університету пройшли стажування в Кошицькому технічному університеті (Словаччина)

Михайлишин Роман Ігорович — старший викладач кафедри автоматизації технологічних процесів і виробництв та Ясній Олег Петрович – професор кафедри математичних методів в інженерії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя пройшли науково-освітнє стажування в Кошицькому технічному університеті, м. Кошице (Словаччина) за програмою Erasmus+ з 8 по 13 квітня 2019 року.

Під час стажування О.П. Ясній та Р.І. Михайлишин відвідали центр технологій та інновацій КТУ та ознайомилися з новими методами автоматизованого проектування та виготовлення деталей та вузлів. Зокрема, під час візиту О.П. Ясній та Р.І. Михайлишин відвідали лабораторію 3D друку та ознайомилися із технологією 3D друку металом.

Також під час стажування О.П. Ясній та Р.І. Михайлишин прочитали лекції для студентів факультету комп’ютерних наук та електротехніки та машинобудівного факультету словацького університету.

Викладачі ознайомилися з сучасними методами викладання, проведення лекційних та лабораторних занять, підготовки дидактичних матеріалів, вивчили нові педагогічні підходи в автоматизації, робототехніці, що дозволило отримати низку нових наукових і педагогічних компетенцій, що засвідчує відповідний сертифікат.