Університет відзначив річницю від заснування

24 травня 2019 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя відзначив 59-ту річницю від заснування.

Традиційно День Університету розпочався зі святкового молебню, в якому взяли участь міський голова Тернополя Сергій Надал, ректор університету член-кореспондент НАН України Петро Ясній, представники професорсько-викладацького складу, студенти та працівники.

Ключовою подією урочистостей було відкриття барельєфу першому ректорові вишу професору Олегу Шаблію.

Звернувся до громади університету діючий ректор Петро Ясній: "Надзвичайно приємно, що колектив університету докладає усіх зусиль для зростання освітнього, культурного та наукового потенціалу вищого навчального закладу, що сьогодні маємо сучасну матеріально-технічну базу, фундамент якої заклав перший ректор професор Олег Шаблій. Згадуючи Олега Миколайовича Шаблія, хочеться наголосити, що це була людина глибокої віри, відкритості та мудрості, він був не тільки проникливим науковцем і керівником, а й добрим другом, порадником для колег і наставником для молоді, бачив у молодих людях майбутнє країни і всі свої сили та розум віддавав вихованню нового покоління науково-технічної інтеліґенції".

"Радий бути тут, серед Вас, шановні «тернопільські технарі», адже у цьому вузі твориться майбутнє української та світової науки, — звернувся до присутніх міський голова Тернополя Сергій Віталійович Надал, — це провідний освітній центр з підготовки інженерних кадрів, науковий та культурний центр Галичини, Поділля, Волині та Буковини, а випускники університету — це лідери громадського та суспільного життя Західної України, тому сьогодні щиро вітаю всіх, хто тут працює та навчається". Такими словами привітав колектив університету очільник міста.

Під час урочистостей кращих працівників та студентів нагородили грамотами Тернопільської обласної ради, Тернопільської міської ради та Тернопільської облдержадміністрації. Подяками відзначено активних учасників виставки творчих робіт.

В День Університету студенти підготували невеликий концерт та студентський флешмоб, а також із керівництвом вузу долучились до висадки зелених насаджень поблизу університету.