Зустріч заради результату: підсумки семінару електротехнічної компанії E.NEXT-Україна

28 травня 2019 року на базі кафедри електричної інженерії було проведено семінар (майстер-клас) за участю електротехнічної компанії E.NEXT-Україна, яка є українським представником міжнародної електротехнічної групи E.NEXT International Electrotechnical Group та спеціалізується на впровадженні комплексних електротехнічних рішень та автоматизації управління технологічними процесами, виробництві і постачанні щитового обладнання низької та середньої напруги, рішень для прокладки кабелю, світлотехнічної продукції.

З привітальним словом від керівництва нашого університету виступив проректор з наукової роботи професор Рогатинський Роман Михайлович. У ході проведення семінару були розглянуті та продемонстровані установки компенсації реактивної потужності 0,4/6/10/35 кВ, перетворювачі частоти та пристрої плавного пуску, системи автоматичного вводу резервного живлення для забезпечення безперебійного електропостачання споживачів, реклоузер (пристрій для секціонування розподільних мереж) та інше обладнання цієї компанії.

Варто відмітити, що крім студентів та викладачів кафедри електричної інженерії участь в семінарі взяли керівники енергетичних служб ВАТ «Тернопільобленерго», КП «Тернопільводоканал», ТОВ «Шредер», ТОВ «ЛЕП», ТОВ «СЕБН-УА», ТОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ», ТОВ ТКБР «Стріла», КП «Міськсвітло», ПП «ЕТК», агрохолдингу «Мрія», фермерського господарства «ГАДЗ», ПП «Променергія», ПП «Авенір», колеги з ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Як результат представники компанії E.NEXT-Україна зустрілися з ректором університету Петром Володимировичем Яснієм та першим проектором Митником Миколою Мирославовичем, де обговорили питання подальшої спільної співпраці та підписали договір про співробітництво терміном на 5 років.