Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру в університет

3 січня 2020 року представники Тернопільського осередку Національної скаутської організації «Пласт» завітали в університет та передали Вифлеємський вогонь миру студентам, викладачам, працівникам вишу.

За традицією першим лампадку від символічного вогню запалив ректор університету професор Петро Ясній, який висловив подяку пластунам, що уже декілька років поспіль з почесною місією відвідують університет в передріздвяний час, щоб передати вогонь миру і єднання усім, хто його очікує.

«Цей вогонь дуже символічний тим, що світло є символом тепла, любові, добра, яким ми ділимося. Так пластуни нагадують про те, наскільки важливо робити добрі справи і наскільки просто ділитися добром», — зауважив духовний капелан університету отець Ярослав Шевчук.

Відтак всі охочі мали змогу запалити свічки від Вифлеємського вогню, щоб потім з нього розпочати Святу Вечерю.

Нагадаємо, символіка акції у тому, щоб вогонь з місця, де був народжений Ісус Христос, розповсюдився по всьому світу, щоб від одного вогника загорілось світло у всіх домівках. Цей вогонь можна загасити і знов запалити свічку, і її вогник знову буде Вифлеємським. Головне — знати, що всіх поєднує одне Світло.