В університеті відбулися інтелектуальні конкурси для випускників коледжів галузі знань «Механічна інженерія»

4 березня 2020 року відбулися заходи для студентів коледжів галузі знань «Механічна інженерія». Організаторами виступили кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин; кафедра обладнання харчових технологій; кафедра технології та обладнання зварювального виробництва і кафедра технології машинобудування. Заходи проводились з метою пошуку талановитих випускників коледжів та ознайомлення їх із можливостями та перспективами навчання у нашому університеті.

Загалом взяли участь 34 студенти з Технічного та Гусятинського коледжів ТНТУ, а також з Дрогобицького механіко-технологічного коледжу.

В рамках конкурсу були проведені: олімпіада-бліц, метою якої була перевірка знань учасників з фахових дисциплін; інтелектуальна гра Брейн-ринг «Той, що думає…» та конкурс творчих робіт «Машинобудування майбутнього». Студенти мали можливість показати себе з найкращого боку, проявити свої найкращі здібності, а також просто цікаво провести час.

Зважаючи на велику кількість та високий рівень робіт учасників олімпіади, журі визначило 10 переможців. Перше місце зайняв студент ТК ТНТУ Дерех Ростислав. Друге місце розділили між собою студенти Карась Віталій, Панько Василь та Хромий Олег (ТК ТНТУ). Третє місце журі присудило студентам Саварину Владиславу (ГК ТНТУ), Гнитці Тарасу, Кавецькому Роману, Барану Василю, Чорному Івану та Шкарлупі Дмитру (всі ТК ТНТУ).

Справжньою родзинкою свята стала інтелектуальна гра брейн-ринг, яку проводили між трьома командами: дві команди представляли ТК ТНТУ і одна команда — Гусятинський коледж ТНТУ. Для брейн-рингу були ретельно підготовлені питання, які стосувались історії розвитку техніки й наукових відкриттів. Перемогу з мінімальним відривом здобула команда спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» ГК ТНТУ у складі: Кучерявого Євгена (капітан), Саварина Владислава, Саварина Станіслава, Шпікули Миколи, Касича Олександра та Возного Ростислава. Слід зазначити, що всі учасники брейн-рингу проявили навички командної гри та високий рівень знань.

Завершилось свято конкурсом творчих робіт, під час якого студенти представляли своє бачення перспектив розвитку окремих напрямів машинобудування як в Україні, так і за кордоном.

Всі переможці олімпіади, інтелектуальної гри «брейн-ринг» та конкурсу творчих робіт нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Організаційний комітет щиро вдячний учасникам свята, студентам коледжів, їх керівникам, викладачам і висловлює сподівання, що проведення подібних заходів стане доброю традицією в нашому університеті, а кількість учасників з кожним роком буде лише зростати.

Вітаємо переможців і учасників та бажаємо їм подальших успіхів у навчанні, а також у всіх справах та починаннях.

Детальний фотозвіт про подію на сторінках кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин: facebook – www.facebook.com/kafvi/; instagram – www.instagram.com/kafedra.vi.tntu/.