ТНТУ — головний партнер міжнародної конференції

24 листопада 2020 року відбулася ІІІ Міжнародна конференція «Бізнес-ризики у динамічному глобальному середовищі» (BRCDGV-2020), ініціатором якої виступила Індо-Європейська освітня фундація (Польща) (представництво відкрито у нашому університеті у 2019 році).

Головними партнерами заходу виступили:

  • Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя (Україна);
  • Університет прикладних наук в м. Ниса (Польща);
  • Університет м. Патна (Індія).

Даний захід об’єднав на своїй платформі науковців з України, Індії, Польщі, Румунії, Боснії та Герцеговини, Малайзії, Великобританії, Пакистану та інших країн.

На церемонії відкриття із вітальним словом виступив ректор університету проф. Петро Ясній, який зазначив, що «університет активно позиціонує себе на міжнародній освітньо-науковій арені, а тому з радістю долучається до таких ініціатив, як BRCDGV-платформа, а також сам виступає організатором різних заходів за участі міжнародної наукової спільноти». Ректор окреслив потенційні та уже реалізовані напрямки співпраці університету з Індо-Європейською освітньою фундацією.

Також з вітальними промовами виступили проректор Університету прикладних наук в м. Ниса проф. Маріуш Колосовські та проректор Університету м. Патни проф. Гіріш Кумар Чаудхарі.

Робота конференції включала три панельних дискусії з жвавими обговореннями:

  1. «Економіка та розвиток: національний та глобальний виміри» (модератор: Ірина Крамар, професор ТНТУ, Україна).
  2. «Глобалізація, суспільство та виклики» (модератор: Анна Опалка, керівник міжнародного відділу Університету прикладних наук в м. Ниса, Польща).
  3. «Право та сучасні правові проблеми» (модератор: Прадіп Кумар, засновник Індо-Європейської освітньої фундації, Індія).

Концепція конференції «Бізнес-ризики у динамічному глобальному середовищі» дозволила учасникам з різних куточків світу поділитись ідеями та досвідом у сфері економічного розвитку суспільства, глобалізаційних процесів, ІТ-індустрії та її впливу на економіку, викликів сьогодення у різних сферах життя та способів розвитку резистентності до них, сучасних проблем та шляхів їх подолання у галузі права. Окрім того, учасники говорили про налагодження міжнародної співпраці між університетами-учасниками в освітній та науковій сферах.

Активну участь у дискусіях взяли працівники нашого університету: проф. Тетяна Вітенько представила міжнародний потенціал Тернопільської політехніки; з доповіддю «Економіка, бізнес та безпека: огляд взаємовідносин» виступила доц. Наталія Загородна; з доповіддю «Інноваційні підходи до модернізації магістерських програм на платформі Fablab» виступив доц. Володимир Шанайда.

За результатами конференції видано міжнародну монографію.

Пропонуємо ознайомитись: