Розпочинається навчальний курс «Управління в органах місцевого самоврядування України для менеджерів середньої ланки»

У квітні 2021 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя стартує навчальний курс з управління в громадах у рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що реалізується Глобал Ком’юнітіз, та у співпраці із партнером Програми USAID DOBRE — Малопольською школою державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK, Польща).

Програма покликана підвищити професійний рівень представників органів місцевого самоврядування України. Зміст програми є комплексним та охоплює широке коло питань функціонування територіальних громад, передбачає вивчення кращого світового досвіду у галузі розвитку місцевого самоврядування.

Упродовж програми навчання буде забезпечене українськими та польськими фахівцями. Викладачами кафедри «Менеджменту та адміністрування» та кафедри «Економіки та фінансів» Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя будуть прочитані дисципліни: 1. Управління місцевим самоврядуванням - концепції, моделі та практика в Україні. 2. Управління людськими ресурсами. 3. Управління місцевим економічним розвитком. 4. Публічні послуги. 5. Територіальне управління. 6. Бюджети та управління фінансовими ресурсами. 7. Соціальні комунікації та зовнішні партнерства. 8. Управління проєктами. 9. Лідерство. Викладачі Малопольської школи державного управління при Краківському університеті економіки забезпечать викладання курсів: 1. Моделі врядування та громадянської участі в децентралізованих системах. 2. Європейський Союз: інституції та політичний процес. 3. Культура та глобалізація. 4. Формування політики на основі фактичних даних.

Реалізується навчальний курс з квітня по листопад 2021 року. Після завершення навчання слухачі отримають сертифікат про підвищення кваліфікації від Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та сертифікат державного зразка про завершення програми післядипломного навчання від Краківського економічного університету (UEK).

*Ця програма стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст є відповідальністю Глобал Ком'юнітіз (Global Communities) і не обов'язково відображає точку зору USAID чи Уряду Сполучених Штатів.