ІI міжнародна науково-технічна конференція
«Пошкодження матеріалів під час експлуатації, методи його діагностування і прогнозування»

21 вересня в ОМЦ "Політехнік" ТНТУ ім.І.Пулюя відбулося урочисте відкриття II-ої міжнародної науково-технічної конференції «Пошкодження матеріалів під час експлуатації, методи його діагностування і прогнозування».

Вітальну промову виголосив ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, професор Петро Ясній. З особливою пошаною він привітав почесного гостя конференції, видатного американського вченого польського походження, одного із засновників сучасної механіки руйнування Майкла Внука, який нещодавно відзначив своє 75 річчя та 50 річчя наукової та педагогічної діяльності.

До участі в конференції також долучилися відомі вчені: академік НАНУ Анатолій Лєбєдєв, член-кореспондент НАНУ Арнольд Красовський, заступник Голови Європейського товариства з цілісності конструкцій, професор Ярослав Поклуда (Чехія).

Як зазначив перший заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Долинний, заходи такого рівня всебічно сприятумуть розширенню зв'язків між Україною та світом та розвитку наукового технічного парку, що створений на базі ТНТУ ім.І.Пулюя.

В подальшому робота конференції була ознаменована пленарними засіданнями та сесіями.

Закриття конференції відбулося 23 вересня.