Міжнародна науково-технічна конфереція
«Проблеми сучасних технологій виготовлення
і надійності передач з гнучким зв'язком»

19-21 грудня на базі ТНТУ відбулась Міжнародна науково-технічна конфереція «Проблеми сучасних технологій виготовлення і надійності передач з гнучким зв'язком» присвячена пам'яті та 70-ій річниці з дня народження проф. Дубиняка С.А.

Конференцію розпочав заст. голови програмного комітету проф. Луців І.В., який запросив в президію дружину покійного Дубиняка С.А. – Марту Володимирівну, проректора з наукової роботи ТНТУ ім. І. Пулюя проф. Рогатинського Р.М., членів програмного комітету проф. Пилипенка О.І. та проф. Павлище В.Т., а також першого ректора ТНТУ ім. І. Пулюя Шаблія О.М. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам'ять видатного вченого.

На пленарному засіданні конференції виступили:

  1. З вітальним словом проф. Рогатинський Р.М.
  2. Проф. Зубченко І.І. з доповіддю про життєвий і творчий шлях проф. Дубиняка С.А.
  3. Дружина покійного проф. Дубиняка С.А. – Марта Володимирівна, розповіла присутнім про те, яким був Степан Андрійович в повсякденному житті.
  4. Перший ректор ТНТУ ім. І. Пулюя проф. Шаблій О.М., розповів про роль С.А, Дубиняка у становленні нашого університету.
  5. З доповіддю «СОСТОЯНИЕ И КАЧЕСТВО ПРОИЗВОДСТВА ПРИВОДНЫХ РОЛИКОВЫХ И ВТУЛОЧНЫХ ЦЕПЕЙ. РЕТРОСПЕКТИВА И СОВРЕМЕННОСТЬ» виступив проф. Кривий П.Д., який розповів про проведену роботу на кафедрі верстатів та інструментів під керівництвом Дубиняка С.А, що вдалось зробити, а що ні, а також окреслив сучасний стан та проблеми розвитку ланцюгових передач.
  6. Проф. Пилипенко О.І. «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПРОЕКТУВАННЯ, КОНСТРУЮВАННЯ І ВИГОТОВЛЕННЯ ЛАНЦЮГОВИХ ПРИВОДІВ З ПОЛІМЕРНИХ КОМПОЗИТІВ».
  7. Проф. Павлище В.Т. «ГРАФІЧНИЙ МЕТОД ВИБОРУ ПАРАМЕТРІВ КЛИНОПАСОВИХ ПЕРЕДАЧ»
  8. Доповіді «ВЕРСТАТ ДЛЯ ОБРОБКИ ПОЛІГОНАЛЬНИХ ПОВЕРХОНЬ З ЛАНЦЮГОВИМИ ПЕРЕДАЧАМИ» проф. Кузнєцова Ю.М. та «МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВІБРАЦІЙНОГО ПОЛЯ ПРИВОДА ГОЛОВНОГО РУХУ ТОКАРНОГО ВЕРСТАТА» проф. Струтинського В.Б. представив к.т.н., доц. Кушик В.Г.
  9. Стрілець О. І. «ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ СТАТИЧНИХ ТА ДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРУЖНИХ ШПОНКОВИХ З’ЄДНАНЬ»

До початку роботи конференції видано програму(tntu.edu.uastorage/news/00000976/programa.pdf), а також збірник матеріалів(tntu.edu.uastorage/news/00000976/zbirnyk.pdf) обсягом 126 ст.