На стажування — у Канаду

Вітаємо студента третього курсу спеціальності "Комп'ютерна інженерія" факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Кохана Василя з перемогою у конкурсному відборі програми Mitacs Globalink Research Internship. Наш студент став кращим серед сотні студентів з України. Завдяки наполегливій праці та досягненням у дослідницькій сфері він продовжить роботу над своїм проектом «Створення гри для навчання комп'ютерного мислення» в Університеті Альберти (Едмонтон, Канада) під керівництвом професора Марії Кутуміс.

Нагадаємо, що програма Mitacs Globalink Research Internship — це міжнародна ініціатива для іноземних студентів з Австралії, Бразилії, Китаю, Франції, Індії, Німеччини, Мексики, Саудівської Аравії, Тунісу та України для дослідницького стажування в Канаді. З травня по вересень кожного року, учасники, що пройшли відбір, беруть участь в 12-тижневому дослідницькому стажуванні під керівництвом канадських викладачів університетів з різних наукових дисциплін: від інженерних, технічних і математичних до гуманітарних і соціальних наук. Випускники програми Globalink Research Internship, що зацікавлені в поверненні до Канади для навчання в магістратурі, мають право на отримання стипендії Globalink Graduate Fellowship.

Минулого року студент Кохан Василь брав участь у програмі мобільності Еразмус+ в Університеті Валенсії, що стало хорошим поштовхом та досвідом для подальшої перемоги в програмі Mitacs.

Також варто зазначити, що у 2018 році студентка нашого університету 4-го курсу спеціальності "Технологічна експертиза та безпека харчової продукції" Ольга Матіяш успішно пройшла стажування по програмі Mitacs Globalink Research Internship в Університеті Гуельф (провінція Онтаріо), де працювала над проектом з виробництва бананового борошна із відходів супермаркетів.