Започатковано співпрацю в сфері охорони навколишнього природного середовища

6 квітня 2021 року між Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя та Почесним консульством Угорщини в Тернополі та Тернопільській області було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво. Його мета — впровадження загальнодержавної екологічної ініціативи по висадженню дерев та іншого співробітництва у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Меморандум закликає сторони приділяти увагу проблемам екології та відновленню екосистеми країни, покращувати розвиток громадянської екокультури на основі спільних цінностей і порозуміння та формувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху українців.

Документ, що буде сприяти відновленню екосистеми планети, підписали ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя професор Петро Ясній та Почесний консул Угорщини в м.Тернопіль та області Тетяна Чубак.

На зустрічі, яка передувала підписанню Меморандуму, ректор Петро Ясній та Почесний консул Тетяна Чубак разом зі створеною ініціативною групою обговорили питання реалізації проєкту «Озеленення планети» в ТНТУ, зокрема мова йшла про висадження дерев та озеленення території навчальних корпусів університету.