Відділ міжнародного співробітництва ТНТУ став одним із модераторів заходу «ЕРАЗМУС+ ДНІ для молоді України: Zoom edition – WEST»

19 квітня 2021 року відділ міжнародного співробітництва ТНТУ долучився до онлайн заходу «ЕРАЗМУС+ ДНІ для молоді України: Zoom edition – WEST», який провели Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні (Проєкт ЄС) спільно з Erasmus Student Network Kyiv щодо можливостей навчання і практики, викладання та стажування в провідних європейських університетах, молодіжних обмінів та волонтерства в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+. Захід відбувся за підтримки Представництва ЄС в Україні у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Євродеск Україна, Інформаційним центром Еразмус+ молодь та Європейський корпус солідарності, закладами вищої освіти, студентами-учасниками обмінів Еразмус+ та випускниками Еразмус Мундус.

У даній події через Zoom взяло участь понад 180 представників студентства та молоді, викладачів та адміністративного персоналу закладів вищої освіти, молодіжних організацій, тощо.

Захід складався з двох частин: презентації спікерів та спілкування в кімнатах для обговорень, breakout rooms у Zoom, тож усі учасники змогли дізнатись про молодіжні обміни, волонтерство та навчання на спільній магістерській програмі Еразмус Мундус, а також поспілкуватись з партнерами з відділів міжнародної співпраці та студентами-учасниками проєктів мобільності Еразмус+ з провідних університетів західних областей.

Модератором кімнати обговорень від ТНТУ став відділ міжнародного співробітництва: начальник відділу ВМС доц. Олена ДУДАР та менеджер відділу контактна особа Еразмус+ Дана ІВАШКІВ. Учасники breakout room ТНТУ отримали детальну інформацію про новий оголошений конкурс, можливості мобільностей ТНТУ та критерії відбору для студентів. Представники усіх факультетів, студенти-учасники мобільностей попередніх років, а також ті, які зараз перебувають за кордоном, поділились власним цікавим досвідом участі у програмі Еразмус+.

Презентацію щодо нової Програми Еразмус+ на 2021-2027 рр., а також про можливості саме для українських ЗВО та інших організацій провела Катерина ЖДАНОВА, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС). Спікер зосередила увагу на особливостях та нових принципах Програми: міжнародний вимір, інклюзивність, діджиталізація та екологія. Пані Іванна Атаманчук продемонструвала учасникам ключові документи для ознайомлення щодо подальшої успішної участі представників українських організацій в наступних конкурсах нової Програми Еразмус+.

Владислав ТАЯНОВСЬКИЙ, менеджер освітніх проєктів Erasmus Student Network Kyiv, презентував ESN та можливості для студентів. Спікер зокрема звернув увагу на волонтерство в межах ESN та можливості створення такого осередку у закладах вищої освіти України. Наталія ШЕВЧУК, Національний координатор «Євродеск Україна» у своїй презентації розповіла про мету організації та можливості для молоді. Учасники дізнались про промо канали Євродеск задля підвищення рівня поінформованості про існуючі міжнародні можливості та заохочення бути активними учасниками життя країни. Наступною до заходу приєдналась Катерина ЖДАНОВА, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС) із презентацією про індивідуальні освітні можливості в межах Еразмус+: обміни для студентів на навчання та практику; обміни для працівників ЗВО на стажування, викладання та підвищення кваліфікацій; повний курс навчання на магістратурі Еразмус Мундус для студентів IV курсу та випускників без вікових обмежень. Пані Катерина надала поради щодо пошуку можливостей та подальших кроків задля успішної участі. Щоб представити власний досвід навчання на Еразмус Мундус до заходу приєдналась Галина МАСЛАК, яка наразі ще знаходиться на навчанні у Сполученому Королівстві. Спікер розповіла про свою історію участі у конкурсі, особливості навчання у період пандемії та надала поради та рекомендації як стати стипендіатом Еразмус Мундус. Анна КОВБАСЮК, координатор Info Centre for Erasmus+ Youth and European Solidarity Corps в Україні, розповіла про аналогічні індивідуальні можливості, але вже у сфері молоді. Спікер презентувала молодіжні обміни та волонтерство, надавши поради щодо пошуку можливостей та участі в конкурсах.