У ТНТУ з візитом перебувала делегація з Литви

28 серпня 2021 року у рамках святкування Дня міста Тернополя наш університет відвідала делегація представників району Таураге (Литовська Республіка) у складі: Маріуса Юцікаса – керівника асоціації підприємців м.Таураге, Вілмантаса Ліоранчаса – депутата міської ради, Відмантаса Паулаускаса – директора теплокомуненерго м. Таураге, Сігітаса Мічуліса – екс-мера, депутата міської ради.

На зустрічі з адміністрацією ТНТУ на чолі з ректором професором Петром Яснієм обговорювалися можливості розширення міжнародного співробітництва, зокрема започаткування програм академічної мобільності та питання проходження фахової практики студентів на литовських підприємствах.

Варто зазначити, що між Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя та литовськими компаніями району Таураге впродовж 6 років триває тісне співробітництво, ініційоване представниками органів місцевого самоврядування Тернополя та Таураге. У рамках співпраці студенти нашого університету щороку успішно проходять виробничу та навчальну практику на базі литовських партнерських організацій, здобуваючи нові знання та міжнародний досвід. Вагомим результатом двосторонніх зусиль є також Литовсько-український культурно-освітній центр м. Таураге, метою якого є залучення активної молоді до участі у суспільному житті міста, просвітницька діяльність, проведення навчальних тренінгів та курсів викладачами міст Таураге та Тернополя.