У День знань сотні першокурсників стали повноправними членами університетської родини

Першовересневого дня у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя пройшла урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти. У 2021 році повноправними членами університетської спільноти стали близько 1 000 юнаків і дівчат.

Сотні щасливих першокурсників разом зі своїми батьками та друзями зібралися біля стін головного навчального корпусу, аби взяти участь у яскравому святі на свою честь.

Вітали першокурсників викладачі, вище керівництво університету, а також почесні гості — народний депутат Верховної ради України Володимир Гевко, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк та голова ПрАТ «Тернопільгаз» Олег Караванський.

Відкриваючи урочисту церемонію посвячення у першокурсники ректор університету, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки, доктор технічних наук, професор Петро Ясній звернувся до молоді: "Сьогодні, дорогі наші першокурсники, ви складаєте присягу університету, який впродовж наступних кількох років стане для вас рідною домівкою, альма-матер, завдяки якій ви будете мати змогу стати хорошими фахівцями в обраній вами спеціальності, та проявити себе у спортивному, громадському та культурно-мистецькому житті університету. Відтепер Вам належить право творити історію, примножувати здобутки та зберігати славні традиції одного з провідних вищих навчальних закладів не тільки нашого регіону, а й України!"

Зробити вдалий крок у власній життєвій історії, а також вагомий внесок у розвиток рідної країни закликав нове покоління студентів ТНТУ народний депутат України Володимир Гевко. "У наш час коли все стрімко та швидко розвивається, можна зробити висновок, що всі ваші знання стануть тим величним надбанням, фундаментом благополучного завтра! — зазначив Володимир Леонідович. — Бажаю кожному з вас шалених успіхів, наполегливості, здоров'я, щастя та мудрості! Навчайтеся та збагачуйте світ новими ідеями!"

"Спілкування зі студентами завжди — особливе. Молоді люди, сповнені ентузіазму та запалу до нових знань, — майбутнє України! — сказав голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, вітаючи студентів. — Наш технічний університет виховує справжніх фахівців, які є затребуваними професіоналами на ринку праці. І мені приємно, що сьогодні вперше переступили поріг навчального закладу стільки освічених випускників шкіл. Переконаний, навчання у ВНЗ буде для вас новим, успішним етапом у житті! Ми віримо у ваш потенціал!"

Від імені міського голови Сергія Надала першокурсників привітала очільниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. "Знайте, що знань забагато не буває, бо світу потрібні розумні люди, тому на лекціях не тільки слухайте, але і прислухайтесь. Навчайтесь, вдосконалюйте себе та свої вміння і цінуйте можливості, які відкриваються перед вами», — закликала молодь Ольга Похиляк.

До вітальних слів долучився голова правління ПрАТ "Тернопільгаз" Олег Караванський, який наголосив на важливості і значимості здобуття освіти саме у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя. "Я гордий бути випускником Тернопільської політехніки, тим що тут навчалися і продовжують навчатися і працювати мої діти і внуки, — зазначив Олег Іванович. — Радий, що цьогоріч велика кількість першокурсників переступила поріг альма-матер, бо саме у нашому університеті здобуваються якісні знання і є всі умови для того, аби стати справжніми громадянами України."

Відчути себе повноправними членами університетської родини першокурсникам вдалося вже під час прийняття урочистої клятви. Її текст зачитали — студент факультету комп'ютерно-інформаційних систем та програмної інженерії Олександр Казмірук та студентка факультету економіки та менеджменту Вікторія Відлацька.

Чудовим доповненням до свята стали музичні дарунки від студентки університету Ярини Берези, випускників університету Андрія Дем'янчука й Адріани Гарматюк та вокального тріо "Кришталеві роси" (ПрАТ "Тернопільгаз").

Після заходів на площі перед головним навчальним корпусом відбулися зустрічі деканів факультетів і заступників, завідувачів кафедр та кураторів груп із першокурсниками.