На адресу університету надходять слова жалю
про втрату ректора Петра Яснія

Дирекція та співробітники ФТІМС НАН України

З глибокою скорботою сприйняли ми звістку про смерть видатного вченого в галузі діагностики матеріалів, ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, Заслуженого діяча науки і техніки України, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондент НАН України Петра Володимировича Яснія. Завдяки професіоналізму, компетентності та відданості науці він заслужив справжню повагу всіх, хто працював з ним. Висловлюємо рідним і близьким наші глибокі співчуття у зв'язку з важкою втратою. Світла пам'ять про Петра Володимировича назавжди залишиться в наших серцях.

Анатолій Загородній
Президент Національної академії наук України академік НАН України

Національна академія наук України глибоко сумує з приводу смерті ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, доктора технічних наук, заслуженого діяча науки і техніки України, професора, члена-кореспондента НАН України Петра Володимировича Яснія.

Це непоправна і важка втрата для всіх нас. Петро Володимирович був видатним вченим, талановитим організатором науки і блискучими викладачем.

Він користувався великою повагою, довірою і авторитетом у вчених НАН України, колег, знайомих та друзів.

Світла пам'ять про Петра Володимировича назавжди залишиться в наших серцях. Для нас він завжди буде прикладом щирої відданості науці, уміння вести за собою учнів та захоплювати їх новими ідеями.

Висловлюємо наші глибокі щирі співчуття рідним та близьким Петра Володимировича, його колегам і друзям.

Євстахій Крижанівський
Ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Колектив Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу глибоко сумує з приводу непоправної втрати – передчасної смерті Петра ЯСНІЯ, доктора технічних наук, професора, член-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України, ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана ПУЛЮЯ, з яким ІФНТУНГ пов’язує довголітня плідна співпраця. Це – велика втрата не лише для університетської, але й для вітчизняної наукової спільноти.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким покійного й колективу ТНТУ імені Івана ПУЛЮЯ, підтримуємо вас у годину скорботи.

Брик Т.М.
Д.ф.-м.н., директор Інститут фізики конденсованих систем НАН України
Мриглод І.М.
Головний науковий співробітник, академік НАН України

Інститут фізики конденсованих систем НАН України глибоко сумує з приводу смерті видатного вченого, освітянина та організатора науки, достойного представника славної наукової школи механіки члена-кореспондента НАН України Петра Володимировича Яснія.

Він зробив великий внесок у дослідження тріщиностійкості пластично деформованих матеріалів та застосування цих досліджень у реальних технологіях на підприємствах України.

Його стараннями Тернопільський національний університет імені Івана Пулюя став провідним вищим навчальним закладом на теренах Західної України.

Все це принесло йому заслужене визнання за життя і буде слугувати доброю пам'яттю про нього у нащадків. Працівникам нашого інституту Петро Володимирович запам'ятається як видатний ректор, добрий організатор, щира і порядна людина.

Від імені всіх працівників ІФКС НАН України висловлюємо співчуття родині Петра Володимировича Яснія, колективу Тернопільського національного університету імені Івана Пулюя, усім близьким і друзям.

Вічная йому пам'ять!

Колектив Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона

Колектив Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона Національної академії наук України щиро співчуває вам у зв’язку зі смертю вашого ректора Яснія Петра Володимировича, видатного вченого в галузі механіки деформівного твердого тіла та механіки руйнування. Висловлюємо щире співчуття рідним і близьким Петра Володимировича, керівництву та колективу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, усім його колегам і друзям. Світла пам’ять про нього назавжди збережеться в наших серцях.

Ігор ЦЕПЕНДА
Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

Від імені колективу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника дозвольте висловити слова скорботи з приводу передчасної смерті Петра Володимировича Яснія - відомого науковця, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента НАН України, ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Наукова і освітянська громада України зазнала непоправної втрати. Петро Ясній присвятив багато десятиліть свого життя розбудові якісної української освіти. В своїх діях він був глибоко порядним та непохитним у питаннях, які вважав принциповими, а його вклад у розвиток сучасного університету, де плекають культ знань і свободу мислення, неоціненний.

Світла пам’ять про Петра Володимировича назавжди залишиться в серцях тих, кому пощастило працювати разом з цією талановитою, щедрою і доброю людиною.

Вічна йому пам'ять!

Андрейчин М.
Академік, голова Тернопільського осередку Наукового товариства імені Шевченка
Прийміть співчуття у зв'язку з кончиною Вашого ректора Петра Володимировича Яснія, який був дійсним членом НТШ і багато років плідно співпрацював з Тернопільським осередком Наукового товариства імені Шевченка. Для нас це велика і непоправна втрата. Виражаю глибоке співчуття родині й близьким покійного.
З.Т. Назарчук
Академік НАН України, директор Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка

Колектив Фізико-механічного інституту ім. Г.В. Карпенка глибоко сумує з приводу смерті відомого вченого в галузі механіки деформівного твердого тіла, механіки руйнування, доктора технічних наук, професора, члена- кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України, ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Петра Володимировича Яснія.

У цей сумний день висловлюємо наші співчуття колективу Університету, родині та колегам покійного. Світла пам'ять про Петра Володимировича завжди житиме у наших серцях.

Ігор Дзіоба і колеги
Kielce University of Technology

З глибоким сумом і жалем сприйняли ми звістку про смерть професора Петра Володимировича Яснія, ректора ТНТУ.

Висловлюємо свої співчуття Родині і колективу ТНТУ. Петро Володимирович назавжди залишиться в нашій пам’яті як видатний вчений, організатор наукових заходів і хороший товариш.

Володимир Іванишин
Доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НААНУ, ректор Подільського державного аграрно-технічного університету

Колектив Подільського державного аграрно-технічного університету висловлює щирі співчуття рідним, колегам і колективу Тернопільського

національного технічного університету імені Івана Пулюя з приводу смерті відомого науковця, ректора університету, доктора технічних наук, професора – Петра Яснія.

Своє життя Петро Володимирович присвятив розвиткові освіти та науки України, багато років був дбайливим керівником і мудрим наставником для спільноти університету, який власним прикладом надихав не одне покоління вчених, педагогів і студентів.

Неможливо словами загоїти біль та гіркоту від горя втрати. Невичерпна життєва енергія, любов до ближніх, відданість обраній справі, що були притаманні Петру Володимировичу, назавжди залишаться у наших серцях, а його життєвий шлях і вагомий доробок буде прикладом для прийдешніх поколінь здобувачів, науковців і педагогів.

Поділяємо горе всіх хто знав професора ЯСНІЯ, сумуємо разом із Вами у цей скорботний час.

Царство небесне і вічна пам’ять.

Юрій Бобало
Ректор Національного університету «Львівська політехніка»

Колектив Національного університету «Львівська політехніка» висловлює щирі співчуття з приводу смерті ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України Петра Володимировича Яснія.

Своє життя Петро Володимирович присвятив розвиткові освіти та науки України, був дбайливим керівником та мудрим наставником для спільноти університету, який очолював, і власним прикладом надихав не одне покоління вчених, педагогів і студентів.

Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом із Вами у цей скорботний час. Неможливо словами загоїти біль та гіркоту від Вашого горя.

Царство небесне і вічна пам’ять.

Кремень В.Г.
Президент Національна академія педагогічних наук України

З глибоким сумом усвідомлюємо, що український соціум поніс непоправну втрату в особі Петра Володимировича Яснія. Діяльність Петра Володимировича була завжди спрямована на розвиток вищої освіти України, і свідченням тому – нинішній науковий і освітній рівень Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, до розвитку якого докладав максимум фахових і управлінських

зусиль його ректор, Петро Ясній, протягом майже 15 років.

Від Національної академії педагогічних наук України і від себе особисто висловлюю глибоке співчуття рідним, близьким та всьому колективу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Пам’ять про Петра Володимировича житиме в здійснених ним діяннях, наукових відкриттях, його учнях. Вдячність за професіоналізм і людяність залишиться назавжди в наших серцях.

Ігор Крівцун
Академік-секретар ВФТПМ НАН України академік НАН України

Відділення фізико-технічних проблем матеріалознавства НАН України глибоко сумує з приводу смерті ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, доктора технічних наук, заслуженого діяча науки і техніки України, професора, члена-кореспондента НАН України Петра Володимировича Яснія.

Це непоправна і важка втрата для всіх нас, для вчених Відділення та для матеріалознавчої науки в цілому. Петро Володимирович визнаний вчений в галузі діагностики матеріалів, талановитий організатор науки,

висококваліфікований викладач.

Він користувався великою повагою, довірою і авторитетом у вчених Відділення, колег, знайомих та друзів.

Світла пам'ять про Петра Володимировича назавжди залишиться в наших серцях. Для нас він завжди буде прикладом щирої відданості науці, уміння вести за собою учнів та захоплювати їх новими ідеями.

Висловлюємо наші глибокі щирі співчуття рідним та близьким Петра Володимировича, його колегам і друзям.

Мельник Володимир Петрович
Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка

Ректорат, Вчена рада й Академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка сумують із приводу смерті Ректора Вашого Університету, члена-кореспондента НАН України, Заслуженого діяча науки і техніки України Петра Яснія.

Ми завжди пам’ятатимемо Петра Володимировича як непересічного науковця, талановитого викладача, людину, яка своє життя присвятила розвитку освітнього та наукового середовища України.

Низько схиляємо голови у глибокій пошані до Петра Володимировича і висловлюємо найщиріші співчуття його рідним, близьким і колегам.

Dr hab. inż. Marek Aleksander
Dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego w Nowym Sączu

The director of the Vocational Training Center in Nowy Sącz expresses his sincere condolences to the family and the entire academic community of the Ternopil Ivan Puluj National Technical University after the death of the Rector, Prof. Petro Yasniy.

Words cannot express how sad we are at the loss of such an outstanding scientist and friend.

Rest in peace.

Laura Quintana
VP & General Manager Cisco Networking Academy

Dearest Friends at Ternopil Ivan Puluj National Technical University,

Forgive me for writing via electronic correspondence, but this allows me to immediately share our heartfelt condolences on the passing of Dr. Petro Yasniy. On behalf of Cisco and the Cisco Networking Academy, we wish you much comfort and care during this difficult time.

We deeply appreciate Dr. Yasniy and his contributions to education and the impact he made on students. Dr. Yasniy was the first instructor to bring the Networking Academy to Ukraine. His foresight and innovation paved the way for educational opportunities for many. Beyond instruction, he was an active participant in international Networking Academy Conferences and NetAcad NetExcellence instructor competitions bringing knowledge and experience to colleagues across the country. His passion for partnerships expanded beyond borders and Dr. Yasniy trained IT professionals who contributed to the information technology industry in Germany, Canada, the United States among other countries. We are forever grateful for his international contributions to the development and advancement of students, educators, and our industry.

Dr. Yasniy’s passing will leave an unfillable space, but we know his legacy and inspiration will live on through the lives he touched and those who follow in his footsteps.

Михайло Згуровський
Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського

Від імені багатотисячного колективу викладачів, наукових працівників, студентів, співробітників Київської політехніки і від себе особисто висловлюю щирі співчуття у зв’язку з передчасною смертю ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента НАН України, Заслуженого діяча науки і техніки України Яснія Петра Володимировича.

Світла пам’ять про Петра Володимировича, великі справи, які він здійснив на благо України і заради добра на землі, назавжди збережуться в серцях людей, які шанували його і любили.

У цю лиху годину ми долучаємося до глибокої скорботи рідних, друзів і соратників Петра Володимировича.

Сергій Сидоренко
Член-кореспондент НАН України, проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського

З глибоким сумом в колективі КПІ ім. Ігоря Сікорського сприйняли звістку про смерть ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, доктора технічних наук, професора, член-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України Петра Володимировича Яснія.

Життєвий шлях Петра Володимировича був повністю при свячений науці та своєму рідному університету.

Завдяки цілеспрямованості, освіченості та високому патріотизму він досяг професійних та наукових вершин.

З Петром Володимировичем ми знаходились у творчих стосунках протягом багатьох десятиліть.

Нас пов'язували теплі, добрі стосунки також і в людському вимірі.

Ми безмежно сумуємо з приводу трагедії, яка сталася.

В цю тяжку хвилину ми – з Вами, шановні колеги.

Просимо передати щирі співчуття рідним і близьким покійного.

Володимир Панасюк
Григорій Никифорчин
Від імені Українського товариства з механіки руйнування матеріалів та Української національної групи Європейського товариства з цілісності конструкцій (ESIS)

Це жахлива втрата для всіх нас. Професор Петро Ясній поєднував високі професійні якості науковця і педагога з особливим душевним теплом, яке проявлялося у легкій готовності до жертовної праці та підвищеній вразливості до несправедливості.

Петро Ясній був чудовим організатором, що об’єднує навколо себе людей. Найактивніший член національної групи ESIS як складової Українського товариства з механіки руйнування матеріалів, буквально кілька тижнів тому блискуче провів під егідою ESIS міжнародну конференцію та Літню школу з механіки руйнування і ніщо не передбачало такої трагедії…

Він назавжди залишиться у нашій пам’яті. Скорблячи за тяжкою втратою, висловлюємо щирі співчуття родині.

Міхал Божек
Голова правління Ustronianka Sp. z о. о.

Будь ласка, прийміть щирі співчуття з приводу передвчасної втрати ректора Петра Володимировича Яснія, які складаємо усій спільноті Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Звістку про смерть одного з найшановніших вчених, висококваліфікованого викладача та друга ми сприйняли з глибокою і щирою скорботою. Це втрата для всіх нас.

Ми єднаємося із усіма Вами у цій жалобі і висловлюємо переконання, що пам’ять про ректора збережеться у свідомості наступних поколінь.

Хочу ще раз висловити наші співчуття, бажаючи Вам багато сил і підтримки у цей важкий для всього університету час.

Колектив Полтавського університету економіки і торгівлі

Колектив Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» висловлює щире співчуття рідним, близьким та колегам із приводу смерті талановитого педагога, прекрасного організатора, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента НАН України, ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Петра Володимировича Яснія. Життєвий шлях Петра Володимировича тісно пов'язаний із розвитком вітчизняної освіти й науки. Він був взірцем справедливості, професіоналізму, самовідданого служіння обраній справі. Втрата талановитої, інтелігентної та порядної людини назавжди залишить глибоку рану в серцях усіх, хто знав Петра Володимировича.

Низько схиляємо голову перед відходом у вічність видатного науковця, великої людини, яка залишиться в нашій пам'яті як самобутня особистість із глибоким внутрішнім світом.

У цей скорботний час хай Господь дає родині сили перенести біль тяжкої втрати.

Людина живе доти, доки її пам'ятають. Світла пам'ять про Петра Володимировича житиме вічно в наших серцях.

Вічна йому пам'ять!

Туркевич В.З.
Академік НАН України директор Інституту надтвердих матеріалів ім.В.М.Бакуля Національної академії наук України

Дирекція і колектив Інституту надтвердих матеріалів ім.В.М.Бакуля Національної академії наук України з глибоким сумом сприйняли звістку про смерть члена-кореспондента НАН України, доктора технічних наук, професора, ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, заслуженого діяча науки і техніки України Петра Володимировича Яснія.

Відійшов у вічність відомий український вчений, видатний діяч в галузі національної технічної освіти.

Непоправної втрати зазнала наша держава, ваша університетська родина, це велика невимовна втрата для колег і друзів, всієї наукової і науково-освітянської спільноти.

Висловлюємо щирі глибокі співчуття всьому колективу університету, всім рідним і близьким покійного.

Сумуємо разом з Вами. Завжди пам’ятатимемо і шануватимемо світлу пам'ять Петра Володимировича Яснія.

Олег Новомлинець
Ректор Національного університету «Чернігівська політехніка»

Колектив Національного університету «Чернігівська політехніка» глибоко сумує з приводу непоправної втрати - смерті Петра Володимировича

та висловлює щирі співчуття рідним та близьким.

У нашій пам’яті Він назавжди залишиться самовідданим другом нашого університету, провідним науковцем, талановитим керівником та висококваліфікованим викладачем.

Розділяємо біль, підтримуємо Вас у годину скорботи. Віримо, що Господь прийме його світлу та щиру душу в Царство Небесне.

Вічна світла пам’ять.

Булат А .Ф.
Академік-секретар Відділення механіки НАН України, Академік НАН України

Глибоким смутком відгукнулося в серцях науковців Відділення механіки Національної академії Наук України звістка про раптову смерть відомого вченого в галузі механіки, ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, Заслуженого діяча науки і техніки України, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента НАН України Петра Володимировича Яснія.

Петро Володимирович залишиться в наших серцях і нашій пам'яті визнаним фахівцем у галузі механіки, авторитетним керівником і організатором наукової і освітньої діяльності, прекрасним педагогом і наставником висококваліфікованих наукових та інженерно-технічних кадрів, людиною великої Душі і щедрого серця.

Висловлюю щире співчуття колегам, учням, рідним і близьким Петра Володимировича.

Професор, д. габ. інж. Луціан Снєжек
Директор Інституту Роботів та Конструкції Машин
Професор, д.габ.інж. Здіслав Богдановіч
Професор, д.габ.інж. Володимир Гуцайлюк
Професор, д.габ.інж. Анджей Типяк
Професор ем., д.габ. Дорота Коцаньда
Професор ем., д.габ.інж. Чеслав Госс
Професор ем., д.габ.інж. Станіслав Конопка

Пішла з життя людина прекрасної душі, відкритого і доброго серця. Не вистачає слів, щоб передати смуток та біль, який чорним крилом торкнувся не лише сім’ї, а й інших людей, які знали ректора університету, д.т.н., професора, член-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України Яснія Петра Володимировича.

Працівники Інституту Роботів та Конструкції Машин Факультету Механічної Інженерії Військової Академіїї Технічної імені Я. Добровського висловлюють щирі співчуття родині та всім співробітникам університету з приводу передчасної смерті турботливого чоловіка, люблячого батька та колеги.

До втрати світлої та близької людини ніколи не можна бути готовим, адже з нею йде частинка нашої душі. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати, коли зупиняється серце рідної людини, проте світлі спогади про неї завжди будуть сильнішими за смерть…

Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи. Нехай світла пам’ять про Петра Володимировича назавжди залишиться в серцях близьких та знайомих, а Бог подарує йому вічне життя та спокій.

Вічна пам’ять!

Віктор Євдокимов
Голова ради ректорів ЗВО Житомирської області, ректор Державного університету «Житомирська політехніка»

Колектив та студентство Державного університету «Житомирська політехніка» висловлює щирі співчуття Тернопільському національному університету імені Івана Пулюя з приводу передчасної смерті ректора університету, д.т.н., професора член-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України Яснія Петра Володимировича.

З життя пішла Людина, яка протягом усього життя розбудовувала технічну освіту та науку, керівник та науковець, чий професіоналізм, організаторський талант, відданість справі, вміння досягати успіхів створили сьогодення Університету.

Висловлюймо щирі співчуття рідним, друзям та близьким покійного.

Вічна та світла пам'ять Петру Володимировичу. Сумуємо разом з вами.

Валерій Трощенко
Академік НАН України, Почесний директор Інституту проблем міцності імені Г.С.Писаренка
Валерій Харченко
Академік НАН України, Директор Інституту проблем міцності імені Г.С.Писаренка

Колектив Інституту проблем міцності імені Г.C. Писаренка НАН України глибоко сумує з приводу смерті ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя д.т.н., професора, член-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України Петра Володимировича Яснія і висловлює щирі співчуття рідним і колегам покійного.

П.В.Ясній був відомим ученим в галузі міцності матеріалів і елементів конструкцій, механіки руйнування. Його яскраве входження в науку відбулося саме в Інституті проблем міцності імені Г.С.Писаренка, де він захистив спочатку кандидатську, а згодом і докторську дисертацію. Завдяки своїй цілеспрямованості отримані в Інституті професійні знання і навички науковця він зміг гідно розвинути на ниві вищої освіти, очоливши Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя.

Наукові інтереси Петра Володимировича багато в чому збігалися з напрямом робіт нашого Інституту, разом проводили конференції, його статті часто публікувалися в ,журналі «Проблеми міцності», який видасться нашим Інститутом.

Петро Володимирович Ясній був великим другом нашого Інституту і його смерть непоправна втрата для всіх нас.

Назарчук 3. Т.
Академік HAH України, Голова Західного наукового центру НАН України і МОН України
Західний науковий центр НАН України і МОН України сумує з приводу великої втрати — смерті відомого вченого у галузі міцності та довговічності конструкційних матеріалів, досвідченого організатора науки, ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, голови науково-координаційної ради Західного наукового центру у Тернопільській області, члена-кореспондента НАН України Петра Володимировича Яснія та висловлює щирі й глибокі співчуття рідним і близьким покійного
Євген Сокол
Ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»
Андрій Марченко
Проректор з наукової роботи Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»,
Голова Ради проректорів з наукової роботи ЗВО та директорів НУ МОН України

Ректорат національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» висловлює свої щирі співчуття колективу Тернопільського національного технічного університету – професорсько-викладацькому складу, студентам і аспірантам, з приводу смерті ректора університету, д.т.н., професора, член-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України Яснія Петра Володимировича.

Харківські політехніки знали Петра Володимировича Яснія, знали і цінували його як талановитого науковця і педагога, завідувача кафедри, проректора з наукової роботи та ректора університету. Його зусилля завжди були націлені на розвиток вітчизняної освіти і науки, розвиток Тернопільського національного технічного університету. Ці зусилля базувалися на таких притаманних йому рисах, як патріотизм, професіоналізм, душевне тепло і самовідданість дружніх відносин. Про високий авторитет Петра Володимировича Яснія серед академічної та університетської спільноти свідчить і те, що він був обраний член-кореспондентом НАН України та обирався неодноразово на загальних зборах проректорів з наукової роботи та директорів наукових установ МОН України до Президії Ради проректорів, де активно просував свої інновації до науково-освітньої діяльності.

Ми висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Петра Володимировича Яснія. Ми розуміємо, що для Вас це найбільша втрата. І Вам ми висловлюємо щирі слова підтримки у цей тяжкий час.

Вічна пам'ять Яснію Петру Володимировичу.

Dr hab. Eng. Volodymyr Hutsaylyuk
Professor, Institute of Robots and Machine Design, Military University of Technology

A great man has left this earth but will forever be in our hearts. Great memories will live on. All our love...

After a lifetime of friendship, it is very difficult to say goodbye.

All of us from ESIS Technical Committee 13 express our deepest sympathy to the family of Petro Yasniy and all university society.

Nenad Gubeljak
It is realy sad and please convey my condolences to the family.
Prof. Dr. TÓTH László
Scientific Advisor, Bay Zoltán Nonprofit Ltd.

I am really socked! Passing so nice and valuable person is terrific situation. I am memorizing on that pleasure days spent even in Ternopil together with my friends from Miskolc and Budapest.

I kindly ask you to pass my condolatory to Petro’s Family.

Prof. dr hab. inż. Jerzy Kaleta
Department of Mechanics, Materials and Biomedical Engineering Mechanical Faculty, Wrocław University of Science and Technology

This is very sad news for all colleagues from the University of Science and Technology in Wrocław. We have always appreciated the cooperation with Prof. Petro Yasniy and we remember all common activities and meetings.

Please convey our condolences to his family, authorities and colleagues from Ternopil Ivan Puluj National Technical University.

Prof. Yuri Lapusta
SIGMA Clermont Pascal Institute /UCA/CNRS/SIGMA, Director of the Scientific Council
What a terrible loss.
Our friend and colleague Petro will always remain in our hearts...
My deapest condolences to Petro's family.
Urszula Janus-Galkiewicz
Polish Group of Fracture Mechanics
Jaroslaw Galkiewicz
Polish Group of Fracture Mechanics
You have overwhelmed us with this terrible news. Only recently, we have participated in the TC-13 meeting chaired by prof. Yasniy, and now he's gone, and we didn't even have time to say goodbye. I express my sincere condolences on my and my wife's behalf for this loss to You, Professor's family, His colleagues at Ternopil Ivan Puluj National Technical University, and the whole ESIS community.
Prof. Francesco Iacoviello
Ordinario di Metallurgia European Structural Integrity Society (ESIS)
I have no words for this terrible news. Please, forward to Petro's family my personal condolences and the deepest sympathies from the ESIS community. We are all really shocked!
Dr Aleksandar Sedmak,
Professor Emeritus Faculty of Mechanical Engineering, University of Belgrade
Terrible news indeed. Big loss to ESIS. Please convey my condolences to the family.
Prof. Dr. Eng. Liviu Marsavina
Vice Rector for Research, University Politehnica Timisoara
Dear all
I am really shocked. We had the meeting of TC13 few weeks ago, and everything looks ok.
Send my condoleances to prof. Yasniy family