В університеті вшанували волонтерську громаду Тернопільщини

Святковий захід до Дня матері та Дня подяки волонтерам відбувся днями у Тернопільській політехніці.

Краян, які входять до волонтерського об’єднання «Я волонтер», нагородили медалями та подяками за їхню допомогу українським бійцям.

Cпільна мета об’єднала людей різних статусів та професій і надзвичайно приємно, що чимало тих, хто зараз працює у волонтерському осередку — це співробітники та студенти Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Засновником і керівником ВО «Я волонтер» є наказний отаман Тернопільського крайового коша українського козацтва, генерал хорунжий українського козацтва, Голова Правління Громадської організації «Десантно-козацький рій», директор благодійної організації «Благодійний фонд Волинсько-Подільська Січ», інженер першої категорії експлуатаційно-технічного відділу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Володимир Мосейко.

«Під час повномасштабного вторгнення ворогів на нашу землю, до волонтерського руху підключилося дуже багато людей. Це понад 300 людей. І це щоденна велика праця. За два місяці цієї війни більше мільйона тонн ми відправили волонтерської допомоги у багато областей України: Житомирська, Київська, Запорізька, Сумська, Чернігівська, Донецька, Луганська, Одеська області», — зазначив Володимир Мосейко.

Гідною оцінкою діяльності для волонтера стала нагорода від Академії соціального управління. Володимир Мосейко нагороджений орденом Князя Костянтина Острозького за визначні заслуги у розвитку соціальної сфери, благодійність та активну участь у реалізації соціальної політики в Україні.

Зустрітися із волонтерською громадою прийшли виконуючий обов’язки ректора Микола Мирославович Митник, проректор з науково-педагогічної роботи Степан Федорович Дячук, проректор з економіки і розвитку Роман Петрович Шерстюк.

«Бути волонтером — це важлива і відповідальна місія. Хоч раз побувавши в ролі волонтера, дуже важко відмовитися в подальшому від цього заняття. Це стає способом життя. У час, коли наша країна перебуває у надскладній ситуації, саме Ваша активна громадська позиція, небайдужість та невтомна праця додає віри у те, що в України є велике майбутнє. Бажаю, оптимізму, здоров’я, невичерпної енергії та миру усім, а особливо жінкам, які є матерями та сподвижницями волонтерського руху», — наголосив Микола Митник.

Усіх присутніх благословили священнослужителі – волонтер підрозділу охорони отець Микола Плисюк та протоієрей Петро Кучер.

Вагомо, що Медаллю Православної Церкви України за жертовність і любов до України нагороджено співробітниць університету – голову профспілкової організації вишу, керівницю відділу у справах молоді та зв’язків з громадськістю, доцентку Оксану Гарматюк та методиста вищої категорії навчального відділу Тетяну Мостову.

Святкового настрою волонтерській зустрічі додали мистецькі виступи волонтерів осередку — поета-пісняра Івана Кушніра, поета Василя Глемби, актора Тернопільского обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка, заслуженого артиста естрадного мистецтва України Василя Гураля, випускниці факультету економіки та менеджменту, лауреатки всеукраїнських і міжнародних конкурсів, волонтерки Адріани Гарматюк та керівника підрозділу охорони волонтерського штабу та художнього керівника університету Ігоря Шаблія.

Захід, присвячений врученню нагород нашим волонтерам, провела чарівна Христина Новицька, волонтерка речового підрозділу та студентка факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії.