Розвиваємо співпрацю з Балтійською університетською програмою (БУП), Швеція

20 травня 2022 року проректор з міжнародного співробітництва проф. Тетяна Вітенько та начальник відділу міжнародного співробітництва доц. Олена Дудар взяли участь у онлайн зустрічі представників ЗВО-учасників програми з директоркою БУП проф. Маделін Гранвік, координаторкою програми в Україні Людмилою Бабак та адміністратором міжнародних проєктів Понтусом Амбросом. Під час зустрічі обговорювались організаційні питання проведення Шостої Конференції Ректорів, що відбуватиметься 28-29 вересня 2022.

Об’єднуючи 85 університетів-учасників, БУП є однією з найбільших та найдинамічніших академічних мереж світу. Спільнота створена як міжвузівська програма в регіоні Балтійського моря з центром та керівництвом в Університеті Уппсала (Швеція). Балтійська університетська програма спрямована на сприяння та підтримку розвитку університетів та відповідних установ у регіоні Балтійського моря шляхом підтримки сталого розвитку, включаючи економічні, соціальні та екологічні аспекти; підтримку розвитку демократії та демократичних культур; сприяння мирному співробітництву, міжнародному взаєморозумінню та спілкуванню. Програма діє через сферу освіти, дослідження та співпрацю з іншими учасниками суспільства, а також шляхом інформування з цих питань суспільства в цілому.

Очікуємо, що Шоста запланована Конференція Ректорів стане чудовою нагодою для створення нової мережі контактів та розширення співпраці з нашими партнерами.