На вченій раді говорили про підвищення якості освітнього процесу, зростання показників діяльності та позитивний імідж університету

25 жовтня 2022 року відбулось чергове засідання вченої ради Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Рішенням вченої ради присвоєно вчене звання професора Володимиру Дзюрі — д.т.н., професору кафедри автомобілів та Ірині Крамар — д.е.н., професору кафедри економіки та фінансів. Щиро вітаємо і бажаємо подальших успіхів!

Про виконання Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності в університеті доповів проректор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук. Він зазначив, що в університеті проводиться значна робота для забезпечення виконання різних аспектів Ліцензійних умов, однак, є певні труднощі, пов’язані з умовами воєнного стану. У прийнятій ухвалі поставлено конкретні завдання, виконання яких забезпечить успішне ліцензування нових та акредитацію діючих освітніх програм.

Про затвердження показників діяльності для керівників структурних підрозділів і науково-педагогічних працівників доповідав перший проректор Олег Ляшук. З метою підвищення якості освітнього процесу, зростання показників діяльності та позитивного іміджу університету запропоновано показники діяльності, які охоплюють усі сфери діяльності. Для їх виконання буде розроблено новий типовий контракт для різних категорій працівників, вдосконалено систему преміювання науково-педагогічних працівників та рейтингування структурних підрозділів.

Було затверджено нову редакцію Положення про підготовку здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук в аспірантурі та докторантурі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, особливою відмінністю якого є нова форма індивідуального плану аспіранта.

У зв’язку із закінченням 5-річного терміну перебування на посаді декана факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Ігоря Барана було заслухано його звіт про роботу на посаді. Голова комісії з проблем навчання Галина Осухівська відзначила досягнення факультету у профорієнтаційній роботі, формуванні контингенту студентів, підготовці призерів та переможців олімпіад і конкурсів, науковій та міжнародній діяльності. Запропонувала схвалити звіт і розглянути кандидатуру Ігоря Барана щодо його обрання на другий термін.