Науковиці ТНТУ вивчали інновації у «розумному виробництві

У період 10 - 11 жовтня 2022 року д.е.н., професор кафедри економіки та фінансів Наталія Мариненко і д.е.н., професор кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг Лілія Мельник взяли участь у воркшопі для членів проєкту «Smart Manufacturing Innovation, Learning-labs and Entrepreneurship («SMILE») – Інновації у розумному виробництві, навчальні лабораторії та підприємництво», який відбувся в Університеті «Міланська Політехніка» (м. Мілан, Італія).

Під час зустрічі партнери проєкту обговорили модель управління та можливість трансферу технологій, було проведено тренінгові сесії щодо скаутингу, менторства, фреймворку розумного виробництва, цифрових навчальних лабораторій і курсів тощо. Відбулася нарада в межах проджект менеджменту та круглий стіл, під час якого вивчено досвід впровадження проєктів попередньої когорти.

Виконання завдань проєкту дозволить нашому університету не лише впровадити нові методики та інструменти в навчальний процес, але й дасть можливість студентам ТНТУ взяти участь у спеціалізованому міжнародному хакатоні щодо інноваційних підходів «розумного виробництва».

Одним з результатів спільної роботи науковців ТНТУ з вченими із Німеччини, Італії та Данії стане розвиток регіональних інноваційних екосистем, що сприятиме посиленню української економіки та її інтеграції в спільний європейський простір.

Зміцнення діючих і створення нових партнерств з українськими підприємствами дасть можливість ТНТУ ще краще відповідати на виклики сучасності та відігравати свою роль центра інноваційного розвитку регіону.