Університетська спільнота вшанувала пам’ять Петра Яснія

13 листопада минає річниця з дня смерті Яснія Петра Володимировича († 13.11.2021), професора, член-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України, ректора Тернопільського державного технічного університету імені І.Пулюя (2007-2009 рр.), ректора Тернопільського національного технічного університету імені І.Пулюя (2009-2021 рр.)

Сьогодні, 11 листопада 2022 року, представники академічної спільноти Університету вшанували пам'ять Петра Володимировича в Архикатедральному Соборі міста Тернополя та поклали квіти на могилі покійного.

Для спільноти вишу Петро Володимирович назавжди залишиться Великим Українцем, який поклав своє життя і свій талант для того, щоби освіта і наука в Університеті були європейського і світового рівня. Петро Володимирович не тільки завжди про це мріяв, а й дієво втілював цю мрію в реальність.

Власне Петро Володимирович був, є і буде прикладом того, як треба працювати, діяти, змінювати простір довкола себе з опертям на високі моральні цінності, національні традиції та світовий досвід, при цьому не афішуючи широко власних досягнень.

Петро Володимирович Ясній був успішним і мудрим керівником, бо щоденно у життєвому поступі тримався принципу - служити людині, громаді, суспільству.

Дякуємо Вам, Петре Володимировичу, що всі ці роки були добрим Вчителем, Другом, Наставником, Батьком Університетської родини Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя!

Вічна світла пам’ять!