Наглядова рада ТНТУ провела чергове засідання

18 листопада 2022 року відбулося засідання Наглядової ради університету, на якому розглянули актуальні питання набору студентів у 2022 році та звіт ректора Миколи Митника про діяльність університету у 2021/2022 році.

Члени Наглядової ради позитивно оцінили роботу колективу, спрямовану на якісний відбір майбутніх студентів. Розширення присутності університету у веб-просторі, активна профорієнтаційна робота науково-педагогічних працівників, зростання іміджу університету завдяки високим місцям у всеукраїнських та світових рейтингах сприяли усвідомленому вибору випускників — майже 70% заяв було подано за першим і другим пріоритетами. Значно зріс якісний рівень абітурієнтів — майже за всіма спеціальностями прохідний бал був суттєво вищим, ніж середній по Україні і, як результат, у 2022 році порівняно з попереднім роком за всіма освітніми рівнями було набрано більше, ніж на 700 студентів.

У складний період обмежень, пов’язаних із поширенням COVID-19 і з агресією Росії, університет зберігає лідируючі позиції в освітньому просторі України та показує стабільні фінансово-економічні показники.

Голова Наглядової ради академік НАН України Зіновій Назарчук особливо відзначив ліцензування нових освітніх програм, відкриття чотирьох спеціалізованих вчених рад із захисту докторських дисертацій, зусилля університету у вихованні патріотів України, зокрема, завдяки діяльності волонтерського центру.

В обговоренні активну участь взяли заступник голови Наглядової ради, народний депутат України Володимир Гевко і член Наглядової ради генеральний директор ТОВ «ОСП Корпорація ВАТРА» Василь Щиренко та запрошені на засідання члени ректорату. Було подано пропозиції щодо структури бюджету університету, здійснення контролю за використанням коштів. Важливим питанням є підвищення якості освіти.

З обох розглянутих питань прийнято ухвали, у яких подано рекомендації щодо перспектив розвитку університету.