У ТНТУ дискутували на тему релігійного чинника та його використання у сучасній гібридній війні

18 листопада 2022 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбувся круглий стіл — дискусія з українськими експертами на тему «Релігійний чинник та його використання у сучасній гібридній війні».

Учасники зібрання, які представляли установи, заклади вищої освіти, громадські організації обговорили питання, пов’язані із використанням релігійного чинника у гібридній війні проти нашої країни.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Микола Митник, Голова Наглядової ради Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Зіновій Назарчук та Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані Андрій Юраш.

Було виголошено 10 доповідей, які стосувалися інформаційної складової релігійної війни росії проти України, використання РПЦ та УПЦ МП як інструментів окупації українських земель і боротьби проти української державності та української ідентичності. Особливої уваги було приділено питанню ідеологічного та політичного аспекту діяльності УПЦ МП як складової гібридної війни.

За результатами круглого столу була прийнята Резолюція (PDF, 205.9 KiB) (англійською мовою (PDF, 88.4 KiB) ), яка направлена відповідним органам державної влади.