Продовжуємо співпрацю з університетом прикладних наук м. Шмалькальден, Німеччина

З 05 грудня по 09 грудня 2022 року на запрошення механічного факультету Університету прикладних наук м. Шмалькальден (Німеччина) та за підтримки міжнародного офісу завідувач кафедри обладнання харчових технологій, д.т.н. проф. Тетяна Вітенько та завідувач кафедри будівельної механіки, д.т.н., доцент Володимир Ясній взяли участь у 12th International Engineering Week (12 Міжнародний Тиждень Інженерії), який проходив у змішаному форматі.

На відкритті учасники з України розповіли про реальну ситуацію в Україні стосовно агресії росії та подякували за підтримку та запрошення організаторам.

Цього року учасниками щорічного заходу були 12 професорів та науковців з провідних закладів вищої освіти Німеччини, Фінляндії, Болгарії, України, Китаю, Бразилії які прочитали лекції англійською мовою за різними напрямками наукових досліджень в галузі інженерії студентів міжнародних інженерних спеціальностей університету прикладних наук м. Шмалькальден (Німеччина) та партнерського університету Китаю.

Тетяна Вітенько та Володимир Ясній провели лекції для студентів машинобудівного факультету про проектування і розрахунок теплообмінних апаратів та стан і перспективи використання сплавів з ефектом пам’яті форми у різних інженерних галузях відповідно. Тиждень Інженерії завершився екзаменом (2,5 кредити EСTS), який успішно склали 95% студентів-учасників наукового зібрання.

На партнерських зустрічах було обговорено концепцію подальшої співпраці та налагоджено нові наукові та освітні контакти.