Кафедра управління інноваційною діяльністю та сферою послуг знайомить студентів з культурною та гастрономічною спадщиною нашого краю

В рамках серії виїзних занять, які є невід’ємною складовою навчального процесу, та з метою оволодіння аспектами управління в сфері готельно-ресторанного бізнесу, кафедрою управління інноваційною діяльністю та сферою послуг для студентів І та ІІ курсів факультету економіки та менеджменту (спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Цифрові інновації в туризмі») під керівництвом завідувача кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг Шерстюка Р. П., доцентів Островської Г. Й. та Владимир О. М. організовано та проведено навчально-пізнавальну екскурсію на базі ресторанного закладу «Леліва».

«Леліва» — перша старотарнопільська ресторація у місті. Тут відроджена автентична старотарнопільська кухня, яка увібрала в себе етнічні традиції різнонаціонального населення міста. Деякі переписи дійшли до наших часів, завдячуючи старотарнопільським ґаздиням. Це саме те місце, де можна почерпнути інформацію про відомих постатей, що відвідували наш край.

Надзвичайно приємно, що навчально-пізнавальну екскурсію провів випускник ТНТУ — власник ресторану Тарас Ковальчук. Під час екскурсії студенти дізналися історію створення закладу та ознайомилися з його концепцією, яка ширить повагу до культурного розмаїття та людської творчості, а також дбайливе ставлення до природного середовища. Доступно, цікаво й наочно було продемонстровано тонкощі ресторанного сервісу, програмне забезпечення процесу виробництва та обслуговування. Студенти мали можливість виокремити ті сучасні вимоги до фахових компетенцій, якими повинні володіти креативні фахівці сфери індустрії гостинності.