Студенти кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг вивчали особливості сучасного готельного бізнесу

Студенти ІІІ курсу факультету економіки та менеджменту спеціальності «Готельно-ресторанна справа» під керівництвом завідувача кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг Шерстюка Р. П. та доцента Островської Г. Й. відвідали виїзне заняття на базі готельно-ресторанного комплексу «Паллада». Науковці та стейкхолдери обговорили перспективи працевлаштування випускників в сфері індустрії гостинності та подискутували про особливості організації роботи готельно-ресторанного комплексу.

Екскурсію закладом провів директор готельно-ресторанного комплексу «Паллада» Андрій Ткач, який розповів про історію створення готелю та його розвиток. Під час відкритої лекції студенти дізнались про моделі організації готельного та ресторанного господарства, директор поділився досвідом організації готельно-ресторанного бізнесу, прокоментував особливості надання послуг розміщення, ресторанного обслуговування, організації конференц-сервісів та існуючу концепцію стандартів обслуговування.

Під час екскурсії студенти мали змогу відвідати номери різних категорій, рецепцію, зали ресторану, СПА зону та один з конференц-залів готелю. Майбутні фахівці у сфері готельно-ресторанної справи наочно дослідили діяльність закладу, брендування, вимоги до розміщення різного рівня та закріпили теоретичні звання, здобуті в університеті. Жвавий інтерес у студентів викликали маркетингова і рекламна стратегія, особливості використання соціальних мереж в просуванні послуг готелю.

Формат зустрічі передбачав можливості для обміну враженнями та власними думками. Серед найпоширеніших запитань — можливості для проходження практики та стажування, вимоги до персоналу на різних посадах, процедура проходження співбесіди, особливості корпоративної культури готельно-ресторанного комплексу «Паллада».

Подібні просвітницькі заходи та зустрічі здобувачів вищої освіти зі стейкхолдерами дають неоціненний результат. Під час спілкування з роботодавцями майбутні фахівці з готельно-ресторанної справи опановують нові корисні навички, а викладачі підвищують власний професійний рівень. Кафедра управління інноваційною діяльністю та сферою послуг має низку напрацювань, які реалізовує зі стейкхолдерами, адже співпраця з роботодавцями та бізнесом — один з пріоритетних напрямів діяльності Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.