Співробітники ДСНС познайомили студентів з основами пожежної, мінної безпеки та тренували надавати долікарську допомогу й вчили, як діяти в різноманітних надзвичайних ситуаціях

15 травня 2023 року рятувальники провели вишкіл для студентів Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Захоплююче навчання відбулося на території Головного управління ДСНС України у Тернопільській області. Рятувальники розповіли молоді, як діяти в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, під час пожежі, як діяти, аби не потрапити в біду та уникнути непотрібних ризиків. Студенти мали змогу випробувати засвоєні знання на практиці. Вони відвідали кімнату мінної безпеки, облаштовану на території установи, вчились користуватись первинними засобами пожежогасіння, вправлялися у наданні домедичної допомоги, дізналися, як захиститись у разі хімічної та радіоактивної загрози.

Заходи відбулись в межах Меморандуму про співпрацю щодо вдосконалення механізмів цивільного захисту населення в умовах сучасних викликів та загроз, виховання нового покоління кваліфікованих працівників, підписаного 10 травня начальником Головного управління ДСНС України у Тернопільській області та ректором Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

За матеріалами пресслужби ГУ ДСНС України у Тернопільській області