Студенти університету продовжують досліджувати соціокультурні простори України

З метою набуття практичних умінь та навичок з питань управління в сфері індустрії гостинності кафедрою управління інноваційною діяльністю та сферою послуг для студентів 1-4 курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм і рекреація» та 073 «Менеджмент» було організовано та проведено навчальну екскурсію на базі найсучаснішого санаторно-курортного комплексу України – «ARDEN PALACE MEDICAL RESORT & SPA» (с. Сатанів, Хмельниччина).

Екскурсію відвідало понад 50 осіб. Захід відбувся за сприяння доктора економічних наук, завідувача кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг ТНТУ, проректора з економіки та розвитку Шерстюка Романа Петровича.

«ARDEN PALACE MEDICAL RESORT & SPA» є унікальним санаторно-курортним комплексом, що не має аналогів у Європі. Комплекс преміум класу розташований в екологічному куточку Поділля, серед мальовничого національного природнього парку «Подільські Товтри». Розташування закладу є однією з його основних родзинок. Цей санаторій пропонує широкий спектр послуг, серед яких проживання в апартаментах класу п’ять зірок, ресторани, тематичні бари та банкетні зали, дитячий клуб, SPA, медичне консультування, діагностика та лікування широкого спектру захворювань, фізіотерапія та бальнеологія. При цьому «ARDEN PALACE MEDICAL RESORT & SPA» вважається одним з небагатьох закладів, обслуговування та лікувальні процедури в якому повністю відповідають вищим світовим стандартам. Окрім послуг оздоровлення та відпочинку вказаний заклад надає можливість проведення конференцій. Для цього на території побудовані відповідні конференц- та актові зали, кімнати для переговорів.

Під час проведення навчальної екскурсії студенти мали змогу наочно ознайомитися з інфраструктурою закладу. Кожну ланку в неперервному процесі надання послуг було охарактеризовано та детально прокоментовано провідними фахівцями. На всі питання щодо специфіки діяльності закладу (сертифікація, енергозбереження, логістика, умови праці, забезпечення якості послуг, маркетинг, фінанси, інноваційні технології, навчання тощо) отримано змістовні відповіді. Також було продемонстровано тонкощі ресторанного сервісу, програмне забезпечення процесу виробництва та обслуговування. У результаті студенти мали унікальну нагоду осмислити сутність сучасних вимог до фахових компетентностей, якими повинні володіти креативні фахівці сфери індустрії гостинності.

Екскурсанти відвідали «Парк хижаків «Арден» – найбільший в Україні, сучасний і неповторний реабілітаційний центр для диких тварин. Вказаний центр створений для збереження популяцій тварин, порятунку з неволі та адаптації їх до подальшого життя в дикій природі, а також популяризації основних видів хижаків, що населяють ліси України, розвитку екосистеми та екотуризму.

Під час візиту представниками університету було проведено ряд ділових зустрічей із керівництвом санаторно-курортного комплексу щодо організації співпраці за освітнім, практичним, науково-дослідним напрямами та взаємного обміну досвідом з метою поліпшення якості підготовки фахівців, закріплення теоретичних знань та їх практичного застосування на виробництві.

Обговорено можливість реалізації ряду спільних заходів (круглих столів, семінарів, конференцій); розробку ефективних методів мотивації і стимулювання освітньої діяльності студентів; надання взаємної можливості проведення лекцій, семінарів та навчань за участю спеціалістів сторін; взаємну участь у формуванні тем курсових, дипломних та кваліфікаційних робіт, програм практик та окремих курсів підготовки; надання пропозиції підприємством при формуванні та складанні освітніх програм, індивідуальних планів підготовки фахівців та робочих програм; організацію практичної підготовки здобувачів вищої освіти університету на підприємстві згідно з взаємно погодженими програмами (дуальна освіта); працевлаштування випускників на підприємстві; надання можливості підвищення кваліфікації та стажування працівникам та інших заходів.

За результатами візиту підписано Меморандум про співпрацю.

Керівництво університету, викладачі та здобувачі вищої освіти висловлюють слова подяки керівництву санаторно-курортного комплексу «ARDEN PALACE MEDICAL RESORT & SPA» в особі керівника Вакулюка Максима Олеговича за високий рівень організації, проведення заходу та плідну співпрацю з Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя.