Представник дипломатичної місії Угорщини завітав до ТНТУ

24 травня 2023 року університет відвідав аташе із питань культури та освіти Посольства Угорщини в Україні пан Міхай Грубер. Зустріч відбулася в рамках святкування Днів Європи організованого Представництвом Європейського Союзу в Україні з метою засвідчення безпрецедентної підтримки нашій країні з боку ЄС.

В рамках візиту відбулася зустріч з ректором університету Миколою Митником. Під час зустрічі було обговорено потенційні напрями співпраці з освітніми та науковими колами Угорщини.

Проведено відкриту лекцію для здобувачів освіти, де йшлося про питання спільного європейського майбутнього та цінностей, які є основоположними для Європейського Союзу. Пан Міхей акцентував увагу на наукових та освітніх програмах, які реалізовуються за підтримки ЄС. Підкреслено важливість вивчення іноземних мов, як одного з ключових факторів інтеграції в європейську спільноту.

Вже невдовзі співпраця університету з Представництвом Європейського Союзу в Україні буде продовжена в рамках спільного проведення Дня кар’єри ЄС в м. Тернопіль, який буде відбуватися у період з 30 травня по 1 червня.