ТНТУ вдесяте став співорганізатором та учасником Наукових пікніків у Тернополі

У неділю, 28 травня 2023 року, відбулися ювілейні Х Наукові пікніки у Тернополі. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя завжди є активним співорганізатором та учасником Наукових пікніків і з великою радістю долучився до науково-популяризаційних активностей цього року.

Більше 40 мінілабораторій під відкритим небом представили сотні цікавих експериментів з фізики, хімії, біології, робототехніки та інформаційних технологій.

Свою діяльність в імпровізованих мінілабораторіях розгорнули кафедра фізики та кафедра комп’ютерних систем та мереж.

Кафедра фізики на чолі з координатором, завідувачем кафедри, доц., к.ф.-м.н Юрієм Скореньким та викладачами к.т.н. Віталієм Мочарським та доц., к.ф.-м.н. Богданом Ковалюком разом зі студентами університету продемонстрували відвідувачам Наукових пікніків роботизовану руку, крокуючого робота та серію цікавих фізичних екпериментів, ознайомлювали усіх охочих з віртуальним музеєм Івана Пулюя за допомогою окулярів віртуальної реальності.

Кафедра комп’ютерних систем та мереж на чолові з координатором, доц., к.т.н. Юрієм Лещишиним та завідувачем кафедри, доц., к.т.н. Галиною Осухівською разом із студентами розважала відвідувачів різними електронними пристроями, а кожен охочий міг спробувати скласти власний електронний пристрій з використанням запропонових макетів і елементів.

Взяли участь у Наукових пікніках ректор університету Микола Митник та міський голова Тернополя Сергій Надал.

З гордістю можна сказати, що науковці і студенти гідно представили здобутки нашого університету та залучали майбутніх юних дослідників до лав великої і дружньої університетської родини.

З нетерпінням чекаємо на наступні Наукові зустрічі у Тернополі!