Делегація ТНТУ відвідала Державний професійний навчальний заклад вищої освіти ім. проф. Едварда Ф. Щепаняка у Сувалках (Польща)

З метою налагодження міжнародної співпраці делегація Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя у складі першого проректора Ляшука Олега Леонтійовича, помічника ректора Блавіцького Михайла Ярославовича та провідного фахівця відділу міжнародного співробітництва Поцілуйко Оксани Степанівни відвідала Державний професійний навчальний заклад вищої освіти ім. проф. Едварда Ф. Щепаняка у Сувалках (ПУЗ), з яким підписали угоду про співпрацю та обговорили можливі напрямки майбутнього співробітництва.

У ході візиту члени делегації виступили на міжнародній науковій конференції «Безпека Республіки Польща в контексті війни росії з Україною. Виклики, ризики, рекомендації», яка відбулася 25 - 26 травня 2023 року на базі навчального закладу. (www.puz.suwalki.pl/aktualnosci/o-bezpieczenstwie-regionu-i-polski,art3049/).

Величезне зацікавлення учасників конференції викликав дистанційний виступ професора кафедри психології Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя д.і.н. Стоцького Ярослава Васильовича.

Також представники нашого університету ділилися досвідом про життя в умовах повномасштабної війни, взяли участь у жвавій дискусії та обговоренні результатів конференції.

Слід зазначити, що учасниками конференції були професори провідних польських університетів, Військової технічної академії у Варшаві, Поліцейської академії в Щитно, Військової авіаційної академії, Польського університету за кордоном у Лондоні.

Принагідно було передано офіційне запрошення від мерії міста Тернополя представникам мерії міста-побратима Сувалки.