Кафедра харчової біотехнології і хімії відзначила свій ювілей науковою конференцією

25 - 26 вересня в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулася VIII Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості», присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії.

Відкрив конференцію завідувач кафедри харчової біотехнології і хімії, професор Микола КУХТИН.

З вітальними словами до учасників звернулися:

  • Перший проректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, д-р техн. наук, професор Олег Леонтійович ЛЯШУК
  • Проректор з наукової роботи Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, д-р техн. наук, професор Павло Орестович МАРУЩАК
  • Народний депутат України 9-го скликання Іван Адамович ЧАЙКІВСЬКИЙ
  • Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Ігор Олегович РОГАЛЬСЬКИЙ
  • Начальник сектору стандартизації ДП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКСТАНДАРТМЕТРОДОГІЯ» Ольга Юріївна СЕРНЕЦЬКА
  • Декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, д-р техн. наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України Лариса Вацлавівна БАЛЬ-ПРИЛИПКО
  • Директор ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Віктор Петрович СОЛТИС
  • Заступник директора ТОВ «М’ЯСОКОМБІНАТ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ» Рустам Султанбекович ЕРГЕШОВ
  • Директор ТОВ «Завод продовольчих товарів «Бабусі Марусі» Віталій Васильович АТАЛЬСЬКИЙ
  • Директор ресторації «Велика Миска» Віктор Володимирович РАТУШНЯК
  • Керівник АТЦ Агроленд Зоряна Іванівна ЗАЯЦЬ
  • Завідувач відділення сфери послуг Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола, канд. геогр. наук, Світлана Ярославівна ДОБРОВОЛЬСЬКА
  • Керівник відділення ТОВ «Центр пекарів «Аріанта»» Володимир Васильович ВОЙТЮК

Першим на пленарному засіданні виступив засновник кафедри харчової біотехнології і хімії, д-р біол. наук, професор ЮКАЛО Володимир Глібович з доповіддю «Відкриття та етапи становлення спеціальності «Харчові технології» в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя».

Конференція об’єднала науковців, освітян та представників харчової промисловості, які обговорили сучасні тенденції та перспективи розвитку галузі.

Захід став важливою подією у науковому житті університету та відзначив вагомий внесок кафедри харчової біотехнології і хімії за 30 років її діяльності.

Захід також підкреслив вагомий внесок кафедри харчової біотехнології і хімії у розвиток науки, освіти та промисловості України.

Конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» буде і надалі продовжувати працювати на розвиток університету та на благо України. Адже, це майданчик, що об'єднує науковців, здобувачів освіти й підприємців задля спільної мети — створення нових знань, інноваційних технологій і сучасних харчових продуктів.

Важливо, що наукові ідеї, народжені під час конференції, сприятимуть збереженню та зміцненню потенціалу харчової промисловості, а також розвитку науки в непростий для країни час.

Разом працюємо задля майбутнього України!

Безмежно вдячні всім, хто знайшов час і можливість поділитися своїми дослідженнями та досвідом!

Щиро дякуємо кожному учаснику за активну участь і бажаємо успіхів у подальшій роботі!

Дякуємо всім партнерам за активну участь та підтримку!

Дякуємо Збройним силам України!

До нових зустрічей на наступній конференції!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!