Навчальна робота кафедри
Кафедра здійснює підготовку фахівців спеціальності G13 «Харчові технології» (181 «Харчові технології») за трьома освітніми ступенями: бакалавр, магістр та доктор філософії.
Перелік дисциплін, викладання яких забезпечує кафедра:
Для освітнього ступеня бакалавра
- Аналітична хімія
- Біохімія
- Засади проведення наукових досліджень
- Неорганічна хімія
- Органічна хімія
- Основи фізіології та гігієни харчування
- Проєктування підприємств харчової промисловості
- Теоретичні аспекти харчових технологій
- Технічна мікробіологія
- Технології харчових виробництв
- Фізична і колоїдна хімія
- Якість та безпечність харчової продукції
- Біотехнологічні та фізико-хімічні основи технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
- Засади отримання і первинного оброблення молока
- Мікробіологія харчових виробництв
- Облік і звітність у молочній промисловості
- Облік і звітність у хлібопекарському, макаронному, кондитерському та харчоконцентратному виробництвах
- Технологія борошномельного виробництва
- Технологія молока і молочних продуктів
- Технологія оздоровчих харчових продуктів
- Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів
- Харчова хімія
- Хімія і фізика молока і молочних продуктів
Для освітнього ступеня магістра
- Біологічно активні сполуки у харчових продуктах,
- Інноваційні технології харчової продукції,
- Науково-дослідна робота
- Сучасні дослідження у харчових технологіях
- Управління якістю та безпечністю харчових продуктів
- Інжиніринг підприємств харчової промисловості.
- Інноваційні технології борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів.
- Інновації переробки вторинної молочної сировини.
- Мікробіологічні процеси в технологіях харчових продуктів.
- Модифіковані види сировини у хлібобулочних та кондитерських виробах.
- Особливості виробництва борошняних та кондитерських виробів у світі.
- Технології молочних продуктів спеціального призначення
- Сучасні технології молока і молочних продуктів.
Для освітнього ступеня доктора філософії:
- Наукова творчість та винахідництво у харчових технологіях
- Протеїни молока та біологічно активні продукти їхнього розпаду
- Селекція мікроорганізмів для харчових виробництв.
- Сучасні наукові аспекти у технології функціональних харчових продуктів.
- Сучасні світові досягнення науки і техніки у галузі харчових технологій
24 листопада 2025 року