Академічна мобільність Erasmus+ (2018): прояви активності кафедри економіки та фінансів
(Вищий професійний державний університет в Нисі,
м. Ниса – Республіка Польща)

Співпраця ТНТУ ім. І. Пулюя та Вищого професійного державного університету в Нисі (Республіка Польща) розпочалася з підписання Договору про співпрацю на початку 2017 року, далі четверо викладачів кафедри економіки та фінансів пройшли на базі університету-партнера міжнародне науково-педагогічне стажування.

Долучення до програми академічної мобільності ERASMUS+ як викладачів кафедри економіки та фінансів (зав. кафедри, д.е.н., проф. Панухник О.В., к.е.н., доцента Маркович І.Б., к.е.н., ст. викладача Бажанової Н.В.), так і студентів (ст. груп ПФс-32 — Фармега Юрій та ППс-32 - Ірина Рудюк) стало наступним кроком розвитку партнерських відносин.

Упродовж 16 - 20 квітня 2018 року у Вищому професійному державному університеті в Нисі проходив VI Міжнародний тиждень навчання персоналу, в якому взяли участь понад 30 учасників із 10 країн, серед яких свої університети представили Польща, Україна, Іспанія, Франція, Чехія, Косово, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Туреччина та Індія. Основна тема зустрічі: «Можливості та загрози міжнародного співробітництва в контексті інтернаціоналізації університетів у широкій перспективі».

Саме в рамках міжнародного заходу викладачі кафедри ЕФ змогли виконати особисті програми індивідуальної навчальної мобільності, здійснити обмін досвідом із колегами з інших європейських університетів, показати рівень особистої викладацької майстерності, здобути новітні знання та навички.

Різноманітні форми навчання, тренінги, ворк-шопи, тематичні лекції дозволили познайомитися з прикладами найкращих практик викладання, навчання та всебічної підготовки студентів, а також із сучасними формами міжнародного співробітництва, новітніми проявами академічної мобільності та розповсюдження європейських цінностей в цілому.

Більш детально можна ознайомитись за посиланням: www.pwsz.nysa.pl/index.php?p=25&ak=43,6896,0.

Підтримка тісних професійних контактів між університетами та сформовані дружні партнерські стосунки між їх представниками, підкріплені й підсилені участю у спільному заході, дозволили польським колегам здійснити зворотній візит до нашого університету вже 25 квітня 2018 року.

Під час перебування в ТНТУ ім. Івана Пулюя, працівники відділу міжнародного співробітництва Вищого професійного державного університету в Нисі мали зустріч із проректором з міжнародного співробітництва д.т.н., проф. Вітенько Тетяною Миколаївною та іншими представниками університету, під час якої обговорювались подальші напрями партнерства між університетами, перспективи та можливості інших форм співпраці.