Для школярів з Лисичанська провели екскурсію університетом

Під час літнього таборування на Тернопільщині школярі з Лисичанська відвідали університет. Учнів і вчителів радо зустріли у стінах вишу та влаштували цікаву ознайомчу екскурсію університетом.

Начальник відділу у справах молоді та зв'язків з громадськістю Оксана Гарматюк привітала учнів та розповіла про історію й сьогодення Тернопільської політехніки. Особливу увагу керівник відділу закцентувала на виборі майбутньої професії та запросила юних лисичанців на навчання до університету, який з гордістю носить ім'я великого вченого Івана Пулюя. В свою чергу завідувач кафедри фізики к.ф.-м.н., доц. Юрій Скоренький провів екскурсію музеєм Івана Пулюя та ознайомив усіх з однойменним прототипом віртуального музею, який розробила лабораторія кіберфізичних систем ТНТУ. Чи не найбільше захоплення у школярів викликали окуляри віртуальної реальності та додаток доповненої реальності — бюст Івана Пулюя.

На гостей також очікували пам'ятні сувеніри — блокноти, ручки та книга «Храм науки й знання».

В завершення зустрічі тернопільчани та лисичанці віддали шану полеглому студенту, новітньому Герою, який захищав свободу й незалежність України — Степану Стефураку.