ТНТУ — ключовий партнер у сфері освітньої діяльності Мережевої академії Cisco

За даними корпорації Cisco(https://www.cisco.com/c/en/us/about/csr/impact/education/networking-academy/emear-impact/ukraine-infographic.html?fbclid=IwAR1rc-5njOhhQ6RZyO2RWOg1kX97VW87k1nOuVytLuVGL2BlB-t8p8XJqqQ), світового лідера у сфері ІТ та мереж, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя(https://tntu.edu.ua/?p=uk/main) з КНУ ім. Тараса Шевченка та КПІ ім. Ігоря Сікорського відзначено одним з найактивніших ключових партнерів у сфері освітньої діяльності Мережевої академії Cisco.

Мережева академія Cisco є унікальною програмою взаємовигідної співпраці між ІТ-індустрією і навчальними закладами. На базі потужностей цієї програми в ТНТУ вже більше 20 років функціонує Центр інформаційних технологій(https://www.networkacad.net/uk_UA/?fbclid=IwAR2ws oUCKGEOg5NlzTy6bkXEHyvO_yLnIo1FiiwqXRZrSfLMTNWBSvEC3s).

До складу Центру входять:

  • Відділ навчання і сертифікації ЦІТ (керівник — Марценко Сергій Володимирович, к.т.н., доц.). У структурі відділу: Центр підтримки академій Cisco, Центр підготовки інструкторів Cisco, Мережена академія Cisco та авторизований сертифікаційний центр Pearson VUE (адміністратор — Дзюбин Оксана Ярославівна, технічний адміністратор — Золотий Роман Захарійович, к.т.н., доц.).;
  • Відділ розробки та впровадження комп’ютерних інформаційних систем ЦІТ (керівник — Ясіновський Андрій Тарасович). З 2008 р. ЦІТ є головним виконавцем проекту зі створення інформаційно-аналітичної системи управління діяльністю університету та побудови єдиного інформаційного середовища. На сьогоднішній день інтегрована інформаційна система складається із 15 функціональних підсистем.
  • Інженерно-технічна група з обслуговування комп’ютерної техніки ЦІТ (керівник — Пилипишин Любомир Дмитрович).

Перша в Україні мережена академія Cisco, що розпочала свою роботу на базі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя у 1999 р., була прототипом інтегрованої підготовки фахівців університетського рівня з врахуванням вимог ІТ бізнесу. Навчальний контент освітньо-професійної програми імплементовано у навчальні плани підготовки фахівців в галузі інформаційних технологій, а також започатковано та розгорнуто підготовку та підвищення кваліфікації фахівців з інформаційних технологій для ІТ сектору економіки України.

Колектив ЦІТ впродовж багатьох років був одним із головних організаторів Всеукраїнських олімпіад Cisco для студентів і школярів та брав участь у волонтерських проєктах та грантових навчаннях.

Визнанням успішної професійної діяльності Центру, його структурних підрозділів та працівників є численні нагороди та відзнаки. Гордість Центру — його випускники та колишні працівники, які сьогодні працюють керівниками та провідними фахівцями в телекомунікаційних компаніях, банківському секторі, транспортних компаніях, управлінських структурах України і близького та далекого зарубіжжя.

Пишаємося освітньою діяльністю наших колег та бажаємо їм подальших професійних досягнень!