Проректор Тетяна Вітенько пройшла міжнародне стажування у Німеччині

З 14 жовтня по 18 грудня 2021 року завідувач кафедри обладнання харчових технологій, доктор технічних наук, професор, проректор з міжнародного співробітництва Вітенько Тетяна Миколаївна пройшла двомісячне стажування в Шмалькальденському університеті прикладних наук, м. Шмалькальден, Німеччина. (Загальна кількість годин – 180).

Стажування відбувалось в рамках проєкту DAAD «HAW International» та охоплювало такі аспекти:

  1. Викладання повного курсу «Термодинаміка» для студентів факультету машинобудування в Університеті прикладних наук Шмалькальден (навчальне навантаження становило 90 аудиторних годин).
  2. Ознайомлення з організацією навчального процесу та програмою підготовки студентів факультету машинобудування в Університеті прикладних наук Шмалькальден.
  3. Вивчення досвіду щодо інтернаціоналізації навчального процесу та можливостей навчання іноземних студентів.
  4. Запозичення досвіду роботи з інноваційних технологій, науково-методичного та інформаційного забезпечення навчального процесу в галузі механіки та машинобудування.
  5. Наукова та проєктна співпраця.
  6. Обмін досвідом з міжнародним офісом.
  7. Участь у Міжнародному тижні інженерії.

В рамках спільної роботи були визначені перспективні напрямки співпраці та тематики освітньо-наукових проєктів в галузі інженерії і машинобудування.

Нагадаємо, що співпраця між ТНТУ і SUAS має досить тривалу історію. У 2012 році відбулося підписання першої рамкової угоди, де були окреслені напрями співпраці між університетами. За останні 5 років співпраця суттєво розширилась завдяки європейським програмам обміну і спільним проєктам. Так, 46 студентів і 6 викладачів пройшли стажування в партнерському університеті, 8 студентів отримали дипломи Шмалькальденського університету прикладних наук в рамках програми двох дипломів. Студенти ТНТУ брали участь у літніх школах, а викладачі у спільних конференціях та круглих столах.

Наша співпраця продовжується, чекаємо нових результатів!