Програми міжнародної академічної мобільності для студентів, аспірантів та викладачів ТНТУ

Скористайтесь можливістю отримати грант або стипендію на навчання та стажування за кордоном!

З переліком стипендіальних програм, які користуються найбільшим попитом серед наших студентів, аспірантів і викладачів, можна ознайомитись нижче:

Mitacs Globalink

12-тижневе дослідницьке стажування у Канаді під керівництвом викладачів університетів з різних наукових дисциплін.
Категорії учасників: студенти 3-го курсу (для медичних спеціальностей – 5 курс).
Дисципліни: інженерні, технічні і математичні, гуманітарні і соціальних науки.
Фінансове забезпечення: стипендія, що покриває трансфер, житло, медичне страхування, відвідування заходів, воркшопів, семінарів з професійного розвитку.
Документи для подачі: он-лайн анкета, СV з описом наукових інтересів, рекомендаційний лист від наукового керівника, виписка з оцінками англійською мовою.
Дедлайн: середина вересня кожного року.
Детальну інформацію про програму можна дізнатися за посиланням: www.mitacsua.org/about-program/

Еrasmus +

ТНТУ є активним учасником грантової програми ЄС Еразмус +, зокрема за напрямом КА1 – навчальна мобільність. Програма передбачає співпрацю з європейськими університетами задля взаємного обміну студентами, аспірантами, викладачами та співробітниками ВНЗ. Навчання або викладання можливе у різних галузях знань. Тривалість мобільності: для студентів та аспірантів – від 3 до 12 місяців, для викладачів та співробітників ВНЗ – від 5 днів до 2 місяців. Розмір стипендії залежить від країни, до якої вирушаєш на навчання або стажування.
Детальну інформацію про програму можна дізнатися за посиланням: erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/hranty-dlia-zakladiv-vyshchoi-osvity-1.html

FULBRIGHT Ukraine

За стипендіальною програмою ім. Фулбрайта щорічно оголошуються конкурси для студентів, аспірантів, викладачів та молодих дослідників на навчання та проведення досліджень в університетах США.
Фінансове забезпечення: надається щомісячна стипендія, медичне страхування, квиток в обидва боки, оплата навчання в університеті (для студентів).
Для участі у конкурсі претендентам необхідно подати до Офісу Програми імені Фулбрайта певний пакет документів (залежить від виду стипендії).
Детальну інформацію про програму, а також пакет документів можна дізнатися наступним за посиланням: fulbright.org.ua/uk/

DAAD

Стипендії DAAD пропонують різноманітні можливості навчання, стажування, проведення досліджень та підвищення кваліфікації на базі ВНЗ або науково-дослідницьких установ Німеччини. Для студентів також пропонуються стипендії на участь у літніх курсах німецької мови та навчальні поїздки до Німеччини. Фінансове забезпечення залежить від категорії учасника та тривалості програми.
Конкурси на участь оголошується щорічно.
Для участі у конкурсі претендентам необхідно заповнити онлайн-заявку та подати до Інформаційного центру DAAD у Києві певний пакет документів (перелік залежить від програми).
Детальну інформацію про програму, а також пакет документів можна дізнатися за посиланням: www.daad-ukraine.org/uk/

Visegrad Fund

Стипендії Вишеградського фонду підтримують навчання в магістратурі або аспірантурі в країнах Вишеградської четвірки: Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччині.
Термін навчання: магістратура – до 4 семестрів, аспірантура – 1-2 семестри.

    Фінансове забезпечення:
  • 2300 євро/на семестр для стипендіата + 1500 євро/на семестр для приймаючої установи;
  • можливість отримання тревел-гранту.
Конкурс оголошується щорічно.
Детальну інформацію про програму, а також пакет документів можна дізнатися за посиланням: www.visegradfund.org/apply/mobilities/visegrad-scholarship/

За консультацією щодо участі у програмах звертайтесь до Відділу міжнародного співробітництва, 2 корпус ТНТУ, 30 кабінет, email: inter.tntu@gmail.com.

Якщо бажаєте отримувати новини щодо інших можливостей академічної мобільності напишіть нам inter.tntu@gmail.com і ми долучимо Вас до розсилки.